Stoichita implineste 56 de ani! Jucatorii: "Invingem Vaslui pentru el!"

Autor: Sport.ro
Luni 10 Mai 2010, 11:08
Stoichita implineste 56 de ani! Jucatorii: "Invingem Vaslui pentru el!"

Jucatorii Stelei au un motiv in plus sa dea totul diseara cu FC Vaslui. Stoichita isi serbeaza ziua de nastere iar o victorie i-ar mai alina suferinta provocata de plecarea din Ghencea.

Mihai Stoichita si-a inceput activitatea de tehnician la Dinamo, dar a cunoscut gloria ca antrenor secund al lui Dumitru Dumitriu, in perioada 1994-1997, cand echipa de exceptie a Stelei a castigat mai multe titluri consecutive si a participat in grupele UEFA Champions League.

Mihai Stoichita a devenit principal al "ros-albastrilor" in sezonul 1997-1998, cand a castigat titlul de campion. In 2000 a trecut la FC National, dupa care la Litex Loveci (Bulgaria), iar in 2001 a devenit selectionerul statului Panama. A urmat Sheriff Tiraspol, cu care a cucerit campionatul si Cupa Moldovei in 2002, dupa care a fost antrenorul nationalei Armeniei in 2003-2004, intre timp fiind si pe banca tehnica a echipei Piunik Erevan. In 2005 a pregatit echipa Otelul Galati, apoi a devenit selectionerul Kuweitului, iar in 2007 a pregatit formatia cipriota Aris Limassol. In acest an a mai pregatit echipa AEL Limassol, tot din Cipru. Cel supranumit "Lippi" a activat, ca jucator, la Jiul Petrosani, intre 1973 si 1981, castigand Cupa Romaniei in 1974. Ca antrenor, si-a trecut in palmares titlul de campion al Romaniei si Super Cupa Romaniei, ambele cu Steaua (1998).

Jucatorii s-au atasat destul de mult de Stoichita anul acesta, iar o victorie cu FC Vaslui ii va fi dedicata. "Ne dorim sa invingem in seara asta la Vaslui si sa-i dedicam victoria lui nea Mihai" a declarat Petre Marin pentru www.steauafc.com

Ratingul României a fost menţinut de S&P. De ce nu am ajuns la "junk"
BRAT