FCSB adrian sut Constantin Zotta Marius Avram Rapid Superliga

GALERIE FOTO Specialiștii se contrazic după FCSB - Rapid: "Trebuia henț la Șut! Colțescu a văzut foarte bine"

Derby-ul FCSB - Rapid, încheiat cu victoria vicecampioanei, scor 3-1, a avut parte de o fază controversată în prima repriză, la al doilea gol al gazdelor.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 00:07
Data actualizarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 00:09

FCSB a făcut 2-0 în minutul 29, când Andrea Compagno l-a învins pe Horațiu Moldovan și a făcut 2-0. Golul a avut nevoie de intervenția VAR pentru a fi validat. Faza a plecat după o degajare greșită a lui Alexandru Ioniță. Ulterior, mingea a ajuns la Cristi Săpunaru, care a degajat și el greșit, direct în Adrian Șut, aflat aproape de el, astfel că balonul a ricoșat la Andrea Compagno. Italianul a rămas singur cu Moldovan și a marcat cu un șut în diagonală.

Constantin Zotta, despre golul lui Compagno din FCSB - Rapid: "A fost henț la șut, trebuia sancționat"

Reluările TV au părut să arate că mingea l-a lovit pe Adrian Șut în braț, care încerca să se ferească având mâna depărtată de corp. După aproape doi minute de consultări cu arbitrii din camera VAR, centralul Sebastian Colțescu a decis să valideze golul, astfel că FCSB a trecut în avantaj, 2-0, în ciuda protestelor jucătorilor Rapidului.

Fostul arbitru Constantin Zotta, ex-președinte la Rapid, spune că Sebastian Colțescu a luat decizia greșită, explicând că mâna lui Adrian Șut este depărtată de corp.

"Colțescu ar fi trebuit să sancționeze cu henț la faza asta. Mă mir că nu a făcut asta. Colțescu vede foarte bine, are o poziție foarte bună. Distanța dintre Săpunaru și Șut cred că e de vreo trei metri, cred că trebuia sancționat.

Discutăm mereu pe această temă.  Până la urmă, VAR-ul ăsta ar trebui să ne ajute pe toți ca decizia finală să fie corectă. Sigur că mă miră că nu l-a chemat la monitor, dar nu știu ce au discutat între ei. Eu zic că ar fi trebuit dat henț pentru că mâna lui Șut este depărtată de corp", a spus Constantin Zotta, la Orange Sport.

Marius Avram: "A fost gol valabil!"

Un alt fost arbitru internațional, Marius Avram, a avut o părere diferită despre faza de la al doilea gol al celor de la FCSB. El a susținut că Adrian Șut nu și-a mărit aria corpului, iar Sebastian Colțescu ar fi procedat corect.

"Dacă urmărim ce face Șut când mingea îl lovește în braț, putem observa că el se întoarce cu spatele, încearcă să își tragă brațul cât mai aproape de corp, iar mingea îl lovește undeva între corp și braț, el nemărindu-și aria corpului cu ajutorul brațului.

Dacă Șut marca el, golul ar fi fost anulat, dar având în vedere că mingea a ajuns la un coechipier și el a înscris, este gol valabil. Este gol valabil, gol corect", a spus Marius Avram, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!