Situație bizară în Liga 2: "Vor face o echipă struțocămilă și probabil vor juca la Clinceni"

Situație stranie în Liga 2, cu puțin peste o lună înaintea noului sezon competițional.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 18:31
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 18:34

FRF a anunțat o listă inițială a echipelor care au primit licența pentru următorul sezon din Liga 2, iar Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, retrgoradate din primul eșalon, nu se regăsec în comunicatul emis de Federația. Ilfovenii au fost retrogradați în liga a treia din cauza datoriilor, iar clubul din Mediaș se va desființa.

Unirea Constanța primeșe locul Academicii Clinceni în Liga 2 și ar urma să se transforme în "FCSB Academica Clinceni"

Emilian Hulubei, președintele AFAN, spune că locul Academicii în Liga 2 va fi luat de Unirea Constanța, formație care a retrogradat în al treilea eșalon, dar care a primit licența necesară. Mai mult, formația dobrogeană controlată de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, ar urma să joace meciurile de pe teren propriu chiar la Clinceni.

Echipa Unirea Constanța a apărut anul trecut, după ce a preluat locul din Liga 2 al celor de la Farul, în urma fuziunii celui mai important club din Constanța cu FC Viitorul, echipa lui Gică Hagi.

"Mediaș și Clinceni nu au primit licență de participare. Mediaș nu va juca nicăieri, probabil se va desființa. Clinceniul a fost exclusă din Liga 2, a fost retrogradată în Liga 3. Ulterior, a fost exclusă din toate competițiile pentru că avea alte datorii către alți creditori.

Trebuie o altă entitate, regulamentul nu permite o fuziune. Vor face o struțocămilă, Clinceniul va investi probabil într-un alt club sau va rămâne Unirea Constanța pe locul celor de la Clinceni, vor juca la Clinceni, finanțați în continuare pe un alt contract atribuit de autoritatea publică către noua echipă", a spus Emilian Hulubei, la Digisport.

Unirea Constanța a fost un satelit al lui FCSB în ultimul sezon, mai mulți jucători tineri ai vicecampioanei fiind împrumutați la formația dobrogeană în sezonul trecut.

GSP a scris recent că, în urma mișcărilor de trupe din Liga 2, Unirea Constanța se va transforma în "FCSB Academica Clinceni", iar formația cu noul nume va beneficia în eșalonul secund de baza sportivă de la Clinceni.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!