Steaua ASA Targu Mures Astra Giurgiu Dinamo FC Viitorul Superliga

SIMULARE: Steaua rateaza Liga, Astra pierde dramatic titlul! Cum va arata clasamentul final daca toate rezultatele din sezonul regulat se vor repeta in playoff. INFOGRAFIC

"Titlul se castiga cu echipele mici". In sfarsit o expresie care va deveni istorie in Liga I.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Martie 2016, 08:59
Data actualizarii: Marti 01 Martie 2016, 09:10

Meciurile directe intre echipele de top din Liga I vor da si campioana. Sistemul play-off / play-out, contestat de multe cluburi din Romania, in ciuda faptului ca tocmai ele l-au votat, ar putea oferi rasturnari spectaculoase de situatie in cele 10 etape de titlu.

La finalul sezonului regulat, primele 6 echipe din Romania sunt despartite de 7 puncte, pentru ca intre primele 3 sa fie doar 2 puncte distanta. Astra, "campioana morala", asa cum o vede Sumudica, este lider cu 26 de puncte, urmata de Dinamo si Pandurii, ambele cu cate 24 de puncte, pentru ca apoi sa vina Viitorul, 23 puncte, Steaua, 22 puncte, si ASA Targu Mures, cu 19 puncte.

www.sport.ro a plecat de la situatia actuala a clasamentului din playoff si a facut o simulare a luptei pentru titlu: Cum ar arata clasamentul final daca in playoff s-ar repeta rezultatele din sezonul regulat intre primele 6 echipe ale Romaniei. Si iata ce ne-a iesit:

Intr-un astfel de scenariu, "campioana" meciurilor directe, Pandurii, ar reusi sa castige si campionatul la un punct peste Astra. Pandurii a obtinut 18 puncte in meciurile directe din sezonul regulat cu cele 5 adversare din playoff si ar termina intr-un astfel de scenariu sezonul cu 42 de puncte.

Astra, actualul lider, ar termina sezonul pe locul al doilea, cu 41 de puncte, trupa lui Sumudica obtinand 15 puncte in meciurile directe din sezonul regulat cu echipele din playoff.

Dinamo ar termina pe locul 3, trupa lui Rednic adunand 14 puncte in meciurile cu Steaua, Astra, Pandurii, Viitorul si ASA.

Cu doar 9 puncte stranse in fata rivalelor la titlu, Viitorul ar termina in aceasta simulare pe locul 5 in clasament, pentru ca ASA, cu 10 puncte in meciurile directe, sa termine pe locul 6, cu 29 de puncte.

Astfel, Pandurii si Astra vor merge in preliminariile Ligii, in timp ce Steaua, Viitorul si ASA vor merge in Europa League, Dinamo neavand drept in acest moment de a participa in competitiile europene.

COMENTEAZA SI TU: Cum crezi ca va arata clasamentul la finalul playoff-ului?

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!