Scenariul unui transfer premeditat! Tanase nu mai suporta sa stea la Steaua, Argaseala a confirmat despartirea: "Merita sa plece"

Capitanul Stelei pare sa aiba zilele numarate dupa ultimele declaratii.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Ianuarie 2015, 11:32
Data actualizarii: Vineri 09 Ianuarie 2015, 22:02

Presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat ca mijlocasul Cristian Tanase si-a facut datoria la formatia din Bulevardul Ghencea si este timpul sa plece, precizand ca ar fi bine sa i se gaseasca un contract la un club dintr-un campionat mai bun.

"Tanase nu a avut niciodata nicio oferta din Qatar. insa eu cred ca Tanase si-a facut datoria la Steaua. El merita toate multumirile pentru ceea ce a facut aici si la nationala si cred ca vine vremea la un moment dat cand un jucator trebuie sa plece. Informatiile si stirile care apar despre el sau agentii care ii dau telefoane si ii spun ca o sa plece nu ii creeaza lui Tanase o stare de confort foarte buna. Deci el nu e intr-o situatie linistita acum din cauza acestor informatii care circula. Dar in aceeasi masura consider ca lui Cristi Tanase ar fi bine sa i se gaseasca un contract intr-un campionat mai bun pentru el. Nu inseamna ca daca nu se va gasi un campionat mai bun pentru el, Cristi nu va ramane acelasi jucator de baza la Steaua", a afirmat oficialul stelist la finalul galei AFAN.

 

Szukala si Sanmartean OUT, Enceanu IN

 

Argaseala afirma ca oficialii clubului Al Ittihad trebuie sa plateasca daca vor sa ii foloseasca pe fotbalistii Lucian Sanmartean si Lukasz Szukala inca din retur. "Cine a stabilit ca Sanmartean si Szukala trebuie sa plece la arabi de acum? Ca sa cumperi ceva trebuie sa platesti, daca nu platesti, nu cumperi. Ei au contract cu noi pana in 30 iunie 2015 si trebuie sa il duca la final, e simplu. Orice jucator poate fi inlocuit, asa ca orice club trebuie sa fie pregatit sa inlocuiasca un jucator. Sa vina cei de la Al Ittihad si atunci vom vedea daca cei doi vor pleca sau nu", a spus Argaseala.

Presedintele CA a precizat ca gruparea din Bulevardul Ghencea are un "lot numeros" si, in afara lui Rares Enceanu, achizitionat de la FC Brasov, vor mai fi transferati jucatori doar daca vor si pleca. "Este posibil sa apara si alti jucatori noi, dar in functie de cine va pleca. Pentru ca lotul este destul de numeros acum, sunt 27 de jucatori si pana nu pleaca cineva nu poate veni altul", a mentionat Argaseala.

 

Tanase se roaga de Piturca sa il transfere

 

Nu doar Steaua vrea sa scape de Tanase, ci si invers. Jucatorul se roaga de Piturca sa il ia la Al Ittihad, insa transferul nu se realizeaza din cauza pretentiilor prea mari avute de Steaua.

Victor Piturca a declarat ca jucatorul l-a rugat de mai multe ori sa il "scape" de Steaua, acolo unde se simte atacat de fiecare data cand are o evolutie mai slaba.

"Personal, eu nu l-am dorit pe Cristi Tanase, fiindca aveam nevoie de alti jucatori, cu alte calitati. El a fost cel care m-a sunat tot timpul. Se deschisese o portita in momentul in care Bogdan Stancu nu putea fi adus. M-am gandit la el, la Cristi, iar el m-a sunat de foarte multe ori. Tanase vrea sa plece din Romania pentru ca este greu pentru el sa joace intr-o astfel de atmosfera. De ce? Pentru ca el cind greseste o pasa este injurat", a spus Piturca la DolceSport.

 

Comparat cu Chipiu si Sanmartean

 

Fostul selectioner nu e prea incantat sa il cumpere pe Tanase. Acesta l-a comparat cu Chipciu si Sanmartean si a spus ca Tanase nu are nici golurile lui Chipciu si nici aportul ofensiv al lui Sanmartean, jucator capabil sa faca diferenta de unul singur.

"Depinde de patronul lui. El vrea milioane. Nu va putea lua niciodata milioane pe Tanase. Nimeni nu va plati mai mult de cinci sute sau sapte sute de mii de euro pe el. Are o varsta de-acum, nu a plecat cand trebuia si acum nu poate fi luat decat de un antrenor care il cunoaste bine si ii stie toate calitatile. Daca nu are un astfel de antrenor, nu poate fi inteles. El are un stil de joc numai si numai pentru echipa. Se poate integra intr-un grup. El nu e un jucator ca Sanmartean, sa iasa in evidenta, sau cum e Chipciu, sa marcheze goluri, dar are un aport senzational la evolutia echipei. Mi-a spus ca patronul lui vrea doua milioane de euro pe el, e imposibil sa plece", a mai declarat Piturca.

Modifică setările cookies