Liga 1

Sanse ZERO pentru Dinamo la cupele europene! Burleanu inchide cazul: "UEFA nu a schimbat regulamentul, e dezinformare de la CFR"

Dinamo a iesit oficial din insolventa, dar clubul din Stefan cel Mare mai are de asteptat pana la o noua participare in cupele europene. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Septembrie 2015, 17:29
Data actualizarii: Marti 29 Septembrie 2015, 17:37

Desi sperau sa nu mai fie nevoiti sa astepte pana in 2017, "caini" primesc o veste proasta de la Razvan Burleanu, seful FRF. UEFA nu a schimbat regulamentele legate de cluburile care intra in insolventa, astfel ca Dinamo va trebui sa mai astepte doi ani pentru a putea sa revina in Europa. 


"Regulamentul spune ca un club trebuie sa fie iesit din insolventa cu 12 luni inainte de debutul competitiei europene. Noi n-am primit nicio instiintare de la UEFA ca s-ar fi modificat aceasta regula.

A fost o dezinformare a clubului CFR Cluj, conform careia un club in insolventa poate participa in competitiile europene. Nu. In noul manual de licentiere realizat de UEFA se spune ca daca un club este in insolventa nu poate participa in cupele europene. Deci se continua acelasi principiu ca si pana acum.

Ceea ce se modifica este faptul ca un club poate avea parte de o esalonare a datoriilor pe care le are catre UEFA. Acest lucru se face direct cu UEFA. Dar nu trebuie sa fii in insolventa", a explicat Burleanu.

CITESTE SI

Modifică setările cookies