Sandu, in inspectie la Cluj Arena! MOTIVUL pentru care Romania va juca la Cluj abia in 2012!

Mircea Sandu Cluj Arena Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Iulie 2011, 17:24
Data actualizarii: Joi 21 Iulie 2011, 17:23

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a vizitat bijuteria pe care Universitatea Cluj isi va disputa meciurile in sezonul viitor.

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, cu ocazia unei vizite efectuata la Cluj Arena, ca partida Romania - Belarus, programata la data de 7 octombrie, in preliminariile CE, se va disputa la Bucuresti, deoarece nu poate risca sa anunte ca oras gazda Cluj-Napoca, iar stadionul sa nu fie gata

"Meciul cu Belarus nu putem risca, vom anunta Bucurestiul ca si teren. In mod cert echipa nationala va juca la Cluj anul viitor, cel putin o partida pe an se va juca aici. Cinstim fara doar si poate investitia si oamenii din Cluj", a spus Sandu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Sandu a afirmat ca a discutat cu Gheorghe Hagi ca la inaugurarea arenei clujene sa fie organizat un meci de old-boys. "Clujenii vor fi respectati putin mai mult cu acest stadion. Vor veni suporteri de fotbal si din alte tari, asa cum se intampla acum cu inaugurarea din 10 august a Arenei Nationale. Am vorbit cu Gica Hagi ca pentru inaugurare sa gaseasca o solutie cu agentia cu care lucreaza el pentru un meci Romania contra unei nationale cu care ne-am intalnit la campionatele mondiale sau europene, gen Italia 2000. Finala Cupei se va desfasura aici, dar asta vom sti abia in primavara", a adaugat Sandu.

Sandu este convins ca la fiecare meci al Universitatii Cluj de pe teren propriu vor veni cel putin 15.000 de persoane. "Universitatea Cluj va avea cel putin 15.000 de oameni la fiecare meci si un stadion plin la jocurile cu CFR, Steaua, Dinamo sau Rapid. M-as bucura sa fie o finala de Cupa intre «U» si CFR. Nu stiu cu cine as tine, poate cu domnul presedinte (Alin Tise - presedintele Consiliului Judetean Cluj) pentru ca a facut acest stadion", a explicat Sandu.
Oficialul FRF a precizat ca noul stadion va putea gazdui meciuri de la Campionatul European din 2024 sau 2028, in cazul in care Romania va primi organizarea turneului final. "Face concurenta arenei din Cluj. Daca politicienii agreeaza propiectul 2024, 2028, sa stiti ca nu e o distanta prea lunga. 13-17 ani inseamna un proiect de investitii de peste 20 de miliarde de euro in infrastructura. Am vorbit inclusiv cu consiliul investitorilor straini, cu ungurii, actualul prim-ministru Orban. Suntem la mijloc, suntem cautati, decizia nu e decat una politica. Acest stadion este si peste 15 ani unul care poate organiza meciuri. Mai sunt orase precum Timisoara, Brasov, Bacau, Iasi", a subliniat Sandu.
Mircea Sandu considera ca stadionul Steaua ar trebui demolat si reconstruit unul nou. "S-au facut multe performante, dar si Ghencea va trebui demolat daca vor sa aiba performante bune in urmatorii ani. Eu cand eram in activitate, jucam toate meciurile pe stadionul «23 august», abia apoi am inceput sa ne mutam pe «Republicii» sau in «Regie»", a completat Mircea Sandu.

Sandu a mai declarat ca i-a trimis o scrisoare presedintelui Federatiei Argentiniene de Fotbal, Julio Grondona, in care l-a intrebat despre prezenta celor trei jucatori trecuti in contractul dintre cele doua federatii, Lionel Messi, Javier Mascherano si Gonzalo Higuain: "Avem clauza ca Messi, Mascherano, Higuain sa fie prezenti in lotul Argentinei. Am trimis o scrisoare presedintelui Federatiei de acolo in acest sens, pentru ca altfel am insela asteptarile suporterilor".
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, crede ca Universitatea Cluj va putea disputa meciurile de pe teren propriu pe noul stadion la inceputul lunii octombrie. "Ne-am dorit un eveniment sportiv la inaugurare, important e sa gasim o solutie, fie cea de care vorbea domnul Sandu, cu «Generatia de Aur». Universitatea poate aduce pe cine doreste, ii vom sprijini. Probabil ca undeva la inceputul lunii octombrie vor putea juca aici, atunci cand vor evolua impotriva Brasovului. Dorinta noastra e ca la finalul lunii septembrie sa amenajam si zona exterioara stadionului, dar si arena propriu-zisa", a concluzionat Tise.

Stadionul "Cluj Arena" este construit de Consiliul Judetean Cluj la un pret de 36 de milioane de euro, plus TVA. Termenul oficial de finalizare a lucrarilor la stadion, plus zona inconjuratoare a fost stabilit pentru finalul lunii septembrie. Prima partida oficiala care s-ar putea juca pe "Cluj Arena" este cea dintre "U" Cluj si FC Brasov, programata la data de 10 octombrie, in etapa a X-a a Ligii I. Pana la revenirea la Cluj, Universitatea isi va disputa jocurile considerate pe teren propriu pe stadionul "Municipal" din Medias.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!