VIDEO EXCLUSIV Salariul modest pe care-l avea Collins Fai la Dinamo: ”Stătea într-o garsonieră foarte mică, doar el intra acolo”

Collins Fai cristi bobar Dinamo Superliga Collins Fai / Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Februarie 2023, 14:51
Data actualizarii: Marti 14 Februarie 2023, 14:53

Ajuns la 30 de ani, Collins Fai, fostul fundaș al lui Dinamo, joacă acum în Arabia Saudită, la Al-Tai, unde este antrenat de Mirel Rădoi.

Fundașul camerunez a ajuns la Dinamo în 2013, în urma unui trial realizat de antrenorul de atunci al ”câinilor”, Gigi Mulțescu. 

Cristi Bobar, care era director sportiv în acea perioadă, a dezvăluit ce salariu avea micuțul fundaș de bandă al ”roș-albilor”.

  • Collins Fai / Sport Pictures

”Collins Fai avea un salariu foarte mic”

„Am mai discutat cu el recent, e un băiat foarte, foarte modest, cu o situație foarte grea. El ajunsese în Cluj, i-a fost propus lui nea Gigi Mulțescu, a venit la trial în acea perioadă. L-a remarcat nea Gigi, pentru echipa a doua era în acel moment, dar a făcut pasul repede la echipa mare. Avea un salariu foarte mic, 300 sau 400 de euro la acel moment, apoi a crescut ușor, ușor.

Îmi amintesc că stătea într-o garsonieră foarte, foarte mică, cred că doar el intra acolo. În acel moment era foarte mulțumit de condițiile care erau. Mă bucur că a ajuns foarte bine și s-a realizat și el, și familia lui, pentru că era foarte atașat de familia lui”, a spus Cristi Bobar, la ”Poveștile Sport.ro”.

După trei ani la Dinamo, Collins Fai a ajuns la Standard Liege, în schimbul sumei de 150.000 de euro. A jucat timp de șase ani în Belgia, timp în care a câștigat două Cupe, iar apoi a făcut pasul în Arabia Saudită. Mutarea i-a adus clubului belgian suma de 300.000 de euro.

Campion al Africii cu naționala Camerunului, Collins Fai este evaluat de site-urile de specialitate la un milion de euro. A strâns, până acum, 56 de selecții pentru naționala țării sale, cu care a evoluat și la Campionatul Mondial din Qatar.

Foto / Sport Pictures

VIDEO - Cristi Bobar, despre Collins Fai

VIDEO - Cristi Bobar, la ”Poveștile Sport.ro”, emisiune integrală

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!