Liga 1

"Am fost cu vacile, am fost cu caprele!" A cunoscut gloria cu Craiova, dar nu uită vreodată de unde a plecat 

Eugen Trică este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori români.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 23 Decembrie 2021, 17:33
Data actualizarii: Joi 23 Decembrie 2021, 17:59

Demis de FCU Craiova, acesta rămâne un nume greu în fotbalul românesc, chiar dacă în ultimii ani nu a impresionat. Trică a povestit care i-au fost greutățile vieții, spunând că a crescut într-o familie săracă și că a fost nevoit să muncească cu ziua, pentru a susține familia.

Făceam parte dintr-o familie săracă, amărâtă. Am fost patru frați, la Teslui. Cea mai fericită perioadă a vieții a ținut de copilărie. Până la șapte ani am crescut la țară. Am fost cu vacile, am fost cu caprele. Iar la 6-7 ani eu munceam cu ziua”.

  • Eugen Trica

Culegeam lădițe de mere, de prune și în funcție de cât strângeam, mă plăteau. Erau comune bogate, unde se muncea”, a spus pentru Gsp.ro actualul antrenor. 

El a povestit si care au fost primii pași în cariera de fotbalist, spunând că Pițurcă și Cîrțu au contribuit la creșterea lui, în perioada în care el evolua pentru Electroputere Craiova: „Nea Piți era antrenor! El m-a debutat. Apoi a venit nea Sorin Cârțu”.

Retras în 2011, de la Concordia Chiajna, Trică are în palmares două titluri de campion, o Cupă și două Supercupe ale României. Universitatea Craiova, Steaua, Șitex, Tel Aviv, CSKA Sofia, CFR Cluj, Anorthosis și Concordia Chiajna.

Modifică setările cookies