Eugen Trica Superliga

"Am fost cu vacile, am fost cu caprele!" A cunoscut gloria cu Craiova, dar nu uită vreodată de unde a plecat 

Eugen Trică este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori români.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 23 Decembrie 2021, 17:33
Data actualizarii: Joi 23 Decembrie 2021, 17:59

Demis de FCU Craiova, acesta rămâne un nume greu în fotbalul românesc, chiar dacă în ultimii ani nu a impresionat. Trică a povestit care i-au fost greutățile vieții, spunând că a crescut într-o familie săracă și că a fost nevoit să muncească cu ziua, pentru a susține familia.

Făceam parte dintr-o familie săracă, amărâtă. Am fost patru frați, la Teslui. Cea mai fericită perioadă a vieții a ținut de copilărie. Până la șapte ani am crescut la țară. Am fost cu vacile, am fost cu caprele. Iar la 6-7 ani eu munceam cu ziua”.

  • Eugen Trica

Culegeam lădițe de mere, de prune și în funcție de cât strângeam, mă plăteau. Erau comune bogate, unde se muncea”, a spus pentru Gsp.ro actualul antrenor. 

El a povestit si care au fost primii pași în cariera de fotbalist, spunând că Pițurcă și Cîrțu au contribuit la creșterea lui, în perioada în care el evolua pentru Electroputere Craiova: „Nea Piți era antrenor! El m-a debutat. Apoi a venit nea Sorin Cârțu”.

Retras în 2011, de la Concordia Chiajna, Trică are în palmares două titluri de campion, o Cupă și două Supercupe ale României. Universitatea Craiova, Steaua, Șitex, Tel Aviv, CSKA Sofia, CFR Cluj, Anorthosis și Concordia Chiajna.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!