Robert Popa Adrian Mititelu FCU Craiova Superliga

S-a întors fiul risipitor! Robert Popa a revenit la antrenamentele lui FCU, dar Mititelu nu uită: „Taică-su îl distruge!” 

Adrian Mititelu a anunțat că Robert Popa s-a prezentat la antrenamentele lui Nicolo Napoli.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2023, 19:30
Data actualizarii: Marti 21 Februarie 2023, 19:32

FCU Craiova a făcut spectacol în ultimele trei meciuri: a învins-o categoric pe U Cluj, 5-0, a câștigat contra Rapidului, în Giulești, cu 2-1, și a revenit la pauză cu FC Voluntari, 2-1. Însă, din păcate pentru olteni, în toată acestă ascensiune, Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal a hotărât ca duelul cu Sepsi OSK, din runda 23, să fie pierdut la „masa verde”. 

De la revenirea la FCU Craiova, Nicolo Napoli (61 ani) a mizat pe Ionuț Gurău (23 ani) pentru postul de portar. Văzând această situație, Robert Popa (19 ani) nu s-a mai prezentat la antrenamentele grupării din Bănie în ultimele zile. Ulterior, tânărul goalkeeper a dezvăluit pentru Sport.ro că a fost amenințat de Adrian Mititelu Jr. și că nu revine la ședințele de pregătire pentru că se teme pentru siguranța sa. 

Robert Popa a revenit la antrenamentele lui FCU Craiova 

A doua zi după victoria cu FC Voluntari, Adrian Mititelu (54 ani) a anunțat că Robert Popa a revenit la antrenamente. Finanțatorul grupării din Bănie a ținut să precizeze că amenințările pe care le-a acuzat sunt false și că portarul a declarat aceste lucruri din frustrarea că nu acceptă să fie rezervă. 

„Astăzi s-a prezentat la echipă. Noi nu l-am amenințat cu nimic. A fost o afirmație mincinoasă pentru a explica gestul lui de 2 lei. Niciodată nu s-a pus problema să amenințăm pe cineva, darămite pe Robert Popa, pe care l-am considerat ca pe copilul meu și am investit în el foarte mult. Poate l-am și pus titulat în echipă, asta să dezvălui o chestiune. 

Nu înseamnă că dacă avem un portar în curte care e mai în formă decât el, nu putem interesul echipei pe primul plan. Cum să-l țin pe bară când el a jucat 80% din meciurile din tur? Gurău a fost un cadou pe care ni l-a făcut fostul antrenor de portari, Anghel, fără niciun ban la semnătură, fără nimic. Este foarte, foarte talentat. Eu nu știu cum am avut șansa să luăm liber un exemplu de profesionist și un băiat de toată isprava. E și tânăr. 

Vă dau cuvântul meu de onoare că nu este nici măcar 5% adevărat. Nu este nimic adevărat în legătură cu amenințările noastre. Este un tip care dacă nu joacă are probleme. Și la echipa națională... a trebui să intervenim, nu voia să mai meargă la echipa națională, că alții au pile, că au relații. Nu e chiar așa, taică-su tot timpul dă telefoane, îi face radiografia lui Gurău, că a greșit la goluri. Așa face. Părerea mea că taică-su este omul care-l distruge. 

Este un jucător în care noi ne punem mari speranțe. Sperăm că va depăși acest eveniment și că el va realiza că va putea să apere doar când va fi mai bun decât concurentul lui. Uite, Albu, care este un fotbalist mai talentat decât Popa, a avut o perioadă mai proastă dar nu a zis nimic. A stat pe bancă”, a declarat Adrian Mititelu la DigiSport. 

Robert Popa, mărturii uluitoare despre scandalul de la FCU Craiova 

Contactat de Sport.ro, goalkeeperul a confirmat că nu s-a mai pregătit alături de coechipierii săi. Conform spuselor lui Robert Popa, acest conflict a degenerat din cauza lui Adrian Mititelu Jr, care l-a amenințat la pauza meciului cu CSU Craiova și i-a asigurat că nu va mai juca pentru clubul pe care îl patronează.

„La pauza meciului cu CSU Craiova, când m-am accidentat, a venit Mititelu Jr. M-a amenințat că sunt cel mai slab portar din istoria Craiovei și s-a exprimat pe un ton golănesc. A zis-o așa, ca un cămătar, că nu o să mai joc niciodată și că ma va face. Iar eu i-am răspuns astfel: 'Domnule Adiță, nu am greșit și nu am gafat cu nimic, iar echipa cu care am jucat atunci nu era cea mai în formă (ca urmare el le-a reziliat contractul la 90% sau acum nu mai sunt în lot), iar eu nu pot să fac singur diferența'. După acest indecent, tatăl meu a avut o discuție cu Adrian Sr. și el a recunoscut că băiatul lui a venit la mine și că a greșit. I-a promis tatălui meu că nu se pune problema ca clubul e al lui și ca nu o sa îmi aducă un deserviciu. 

După aceste discuții avute, bineînțeles că m-am pregătit foarte bine, și mi-am așteptat rândul. Au trecut una, două, trei, șapte etape, am văzut ca nu mi s-au dat minute și că nici nu aveau de gând să mă folosească.

Ulterior, am primit informația că din pauza de iarnă să joace cu colegul meu, indiferent de rezultat sau de modul cum mă antrenez. Țin să precizez că eu sunt jucătorul echipei naționale, sunt cotat pe locul 3 în lume la U21, la o categorie cu 2 ani mai sus, și că nu-mi poate lua absolut nimeni dreptul la muncă. 

Mama mea a absolvit două facultăți să se ocupe de educația mea și sa ajung pe un drum bun, iar un club ca FC Universitatea Craiova, condusă de familia Mititelu, sa îmi obtureze acest traseu... Eu doresc să îmi reziliez contractul pe cale amiabila cu clubul FC Universitatea Craiova, pentru că îmi doresc să mă duc la un club la care pot juca, dacă la Universitatea Craiova nu am loc sau nu am calitatea necesară. Nu vreau să fiu sechestrat sau păstrat împotriva voinței mele si nici nu îmi doresc să consum banii acestui club inutil. Fac de 14 ani fotbal și an de an am avut performanțe extraordinare și la turneul final am ieșit portarul turneului. Îmi doresc să am continuitate ca să îmi ating scopul și țelul. 

Nimeni din lume nu mă poate opri din drumul meu spre performanță. Sunt un luptător!”, a declarat Robert Popa pentru Sport.ro.

Portarul a dezvăluit că a dorit să rămână liber de contract, sau să fie lăsat să plece din Bănie. Numai că, familia Mititelu nu ar fi fost de acord cu această propunere și i-ar fi fixat o sumă exorbitantă, pentru a-i împiedica plecarea de la FCU Craiova. 

„Eu am cerut rezilierea contractului în iarnă. El mi-a promis solem și chiar și-a prezentat scuzele pentru întâmplare. M-am bucurat nespus de mult pentru echipă și rezultate, dar ulterior am aflat că nu o să mai joc indiferent de rezultate și așa eu nu pot să mai stau. O să merg unde o să joc.

Rea-intenția s-a văzut că nu m-au împrumutat către alt club, unde aș putea să joc, și nici nu m-au vândut la alt club de la care ar fi venit oferte pe orice sumă. Am informații că au cerut sume exorbitante.

Este momentul în care trebuie să joc. Dacă nu joc până la vârsta de 22-23 de ani cariera mea de fotbalist s-a încheiat pentru ca nu mai e nimeni interesat de tine, decât familia. Trebuie sa demonstrez acum!

Pur și simplu, din cauza amenințărilor primite nu mai am curaj sa merg la antrenamente pentru ca nu mai am siguranța integrității corporale!”, a mai spus Robert Popa. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!