Ruptură la Dinamo? Zăvăleanu pune presiune pe noii acționari: ”Nu mi se pare că se înghesuie oamenii”

Dinamo Razvan Zavaleanu Superliga Dinamo București
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2023, 10:15
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 10:17

Răzvan Zăvăleanu pune presiune pe noii acționari ai lui Dinamo.

Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, prin Red&White Management, au preluat clubul Dinamo în acest an în Liga 2 și au oferit, la momentul potrivit, liniștea de care avea nevoie clubul la nivel administrativ.

În plus, cei doi au rezolvat și problema licenței pentru Superligă, care le-a facilitat ”câinilor” dreptul de participare în noul sezon. 

Investițiile întârzie să apară la Dinamo!

Cu toate acestea, după promovare, investițiile din partea noilor acționari întârzie să apară, cu toate că cei doi noi oficiali ai lui Dinamo au anunțat în repetate rânduri că există oameni de afaceri interesați să se implice la club.

În primul rând, Dinamo trebuie să scape de deja celebra interdicție la transferuri, care nu-i permite lui Ovidiu Burcă să aducă ”întăriri” în această perioadă de mercato, asta în timp ce echipele din Superligă transferă pe bandă rulantă. Pentru a scăpa de interdicție, ”câinii” trebuie să achite în jur de 400.000 de euro.

Momentan, se așteaptă o decizie cu privire la noul plan de reoreganizare al clubului, care ar putea șterge o sumă importantă din datoriile clubului (de la opt milioane de euro la 2,4). În tot acest timp, noii investitori așteaptă o decizie cu privire la soarta clubului în viitorul apropiat.

Răzvan Zăvăleanu pune presiune: ”Nu văd o închidere a procedurii”

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, pune presiune pe noii acționari după ce au lansat o platformă unică pentru un club de fotbal din România

Practic, șefii clubului vor să îi încurajeze pe cei dornici să investească la clubul din ”Ștefan cel Mare”, urmând ca banii investiți să se transforme în acțiuni după ieșirea din insolvență. Evident, prețul unei acțiuni poate crește în funcție de evoluția proiectului.

Zăvăleanu consideră că, în cazul în care lucrurile vor merge pe același drum, procedura de insolvență nu s-ar putea închide prea curând.

„Depinde de dorința actualilor noștri acționari de a coopta oameni care vin direct cu bani în Dinamo, cu sume serioase si care sunt gata să susțină activitatea lui Dinamo. Dacă lucrurile funcționează ca astăzi, nu văd o închidere a procedurii.

Nu mi se pare că se înghesuie oamenii ca să participe la această strategie. Poate că ar trebui gândită puțin o schimbare, cred că ar trebui flexibilizată poziția noilor noștri acționari, astfel încât ceea ce s-a discutat inițial, adică atragerea unor oameni cu bani, să poată fi pus în practică la modul propriu”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la PlaySport.

Dinamo a vândut 1.000 de abonamente

În urmă cu o săptămână, Dinamo a pus în vânzare abonamentele pentru sezonul competițional 2023-2024, iar fanii au răspuns bine. ”Câinii” au vândut în jur de 1.000 de abonamente din cele 5.858 puse la dispoziție pe arena ”Arcul de Triumf”!

”Câinii” vor să depășească recordul deținut de fanii Rapidului, care au vândut 4.500 de abonamente pentru sezonul precedent, motiv pentru care au decis să pună la vânzare abonamentele cu o lună înainte de startul campionatului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!