EXCLUSIV Romulus Gabor: „Florinel Coman ar trebui să ajungă într-un campionat puternic din Europa. În Qatar merge după bani”

Superliga
Florin Caramavrov
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2024, 08:17
Data actualizarii: Luni 22 Aprilie 2024, 08:24

Romulus Gabor, Balonul de Aur al Campionatului Mondial U20 din Australia 1981, ar fi văzut un alt traseu pentru Florinel Coman, golgheterul campionatului României.

 

  • Gabor spune pentru Sport.ro că nici nu-l poate condamna pe atacantul celor de la FCSB că a ales să se transfere în modestul campionat al Qatarului.

„Clar se rezolvă din punct de vedere financiar, dar nu știu dacă se poate ridica la un nivel mai înalt din punct de vedere fotbalistic. Într-adevăr, sunt jucători foarte buni și pe acolo... Sigur că sunt bani mulți pe acolo, dar era mai bine pentru cariera lui dacă ajungea într-un campionat puternic din Europa”, își spune părerea cu franchețe cel care s-a clasat pe locul 3 în lume cu reprezentativa Under 20 a României.

  • 35 de selecții la națională are Gabor, el înscrind două goluri sub tricolor
  • 1 gol a reușit Florinel Coman (26 de ani) în 13 meciuri pentru națională

Gabor a refuzat în carieră banii celor de la Dinamo și ai celor de la Steaua, de unde a avut oferte în anii 80. A preferat să rămână la Hunedoara, de unde era convocat constant la echipa națională. E greu să refuzi o ofertă cu bani mulți? Răspunde fostul golgheter al Corvinului: „Sigur că e greu. Mai ales noi, care suntem cum suntem. Cu toate că jucătorii actuali câștigă foarte bine și aici, în țară, în comparație cu nivelul salarial general. Dar își rezolvă viitorul, stau un an sau doi pe acolo și aia e. Problema e dacă te mai poți duce apoi într-un campionat puternic. Dac-ar putea să progreseze acolo, ar fi ceva, dar nu cumva să regreseze...”. 

  • 17 goluri și 10 pase decisive a dat Coman în acest campionat, în 31 de meciuri disputate (28 ca titular)

Romulus Gabor a jucat în carieră și în dreapta, și în stânga atacului, poziții pe care îi vedem acum pe Florinel Coman și pe Octavian Popescu. Hunedoreanul apreciază calitățile celui de-al doilea, dar crede că există o mare problemă la majoritatea tinerilor jucători: „Greșesc impresarii, prin ziariști, că după două-trei meciuri le fac cotă, zic că sunt mari jucători. Probabil că unora dintre ei li se urcă la cap când văd tot felul de declarații despre ei. Dar, ca să ajungă fotbaliști, trebuie să joace mai mult, să facă ceva. Și conducătorii, patronii, ca să-i vândă mai repede, le măresc cota artificial, iar asta îi dă puțin peste cap”. 

Gabor e de părere că Octavian Popescu ar trebui să mai pună ceva mușchi pe el pentru a putea face față contactelor bărbătești cu fundașii adverși: „Vorbesc și la general, unii au calități, dar mai trebuie să lucreze la forță, fizic. Trebuie să facă și individual, în afara orelor de antrenament, să meargă în timpul liber la sală”.

  • Doar 2 goluri și 3 assist-uri a reușit Octavian Popescu în acest sezon de Liga 1, în 28 de meciuri

ARTICOL RECOMANDAT

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!