VIDEO Roland Niczuly, gata să joace pentru naționala Ungariei: "România nu mi-a dat niciun semn, nu am de ce să fiu arătat cu degetul"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2022, 08:05
Data actualizarii: Vineri 20 Mai 2022, 08:07

Roland Niczuly (26 de ani), portarul lui Sepsi OSK, a anunțat că ia în calcul să joace pentru naționala Ungariei, în cazul în care nu va fi convocat de România.

La interviul acordat după meciul cu FC Voluntari, scor 2-1, în urma căruia Sepsi a câștigat Cupa României, Niczuly a explicat de ce nu a dus mâna la inimă în timpul intonării imnului României și a spus că nu a fost căutat niciodată de FRF.

Roland Niczuly, gata să joace pentru naționala Ungariei

Originar din Târgu Secuiesc, Niczuly a anunțat că este gata să joace pentru naționala Ungariei, în cazul în care Edi Iordănescu nu îl va convoca și va primi un semn din partea maghiarilor.

"Ne bucurăm foarte mult că am câștigat trofeul, am făcut o muncă formidabilă de când a venit Mister, am început să legăm victoriile, iar asta este cireașa de pe tort. Am făcut istorie, e o fericire foarte mare în cadrul lotului. Ne-am pregătit foarte bine pentru această finală și am reușit să câștigăm. Vom juca în Conference League, ăsta a fost obiectivul de când nu am prins play-off-ul și ne bucurăm că am reușit să obținem ceea ce ne-am propus.

(n.r - De ce nu a dus mâna la inimă în timpul imnului) Așa am simțit în acel moment. Nu am de ce să fiu arătat cu degetul, consider că am făcut un sezon bun, n-am primit niciun semn de la naționala României și așa am simțit. Nu am vrut să supăr pe nimeni, asta a fost decizia mea și îmi asum. O spun, dar degeaba o spun eu dacă nu vede cine trebuie. Voi munci în continuare, sper să facem o figură frumoasă în Conference League și poate după aia. Nu am avut nicio discuție cu absolut nimeni, nu a existat acest subiect.

Nu știu dacă ar surprinde o convocare la naționala Ungariei. Prima opțiune e România, dar, dacă va veni un semn din partea Ungariei, nu o voi refuza pentru că e o onoare din partea fiecărui jucător să joace la națională, îți ridică cota, iar dacă nu sunt dorit în țară, voi merge în altă parte, dacă va veni un semn.

E problema lor, selecționerul răspunde de ceea ce se întâmplă la echipa națională și trebuie să respectăm. Eu mă simt pregătit, decizia nu e în mâna mea", a spus Roland Niczuly.

Roland Niczuly, care a mai evoluat la Universitatea Cluj și Unirea Târlungeni, joacă la Sepsi din 2016, iar până în prezent a strâns 185 de meciuri între buturi, în 67 dintre ele reușind să își mențină poarta intactă. Portarul nu a fost niciodată convocat la naționala României.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!