Gino Iorgulescu Liga Profesionista de Fotbal LPF Valeriu Iftimie Superliga Gino Iorgulescu

Replica lui Gino Iorgulescu pentru Iftime, după ce acesta l-a acuzat pe președintele LPF că „doarme”

Valeriu Iftime s-a lansat într-un atac furibund la adresa arbitrajului din România, în urmă cu cinci zile, solicitându-le oficialilor de la Liga intervenția în cazul greșelilor de arbitraj.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 10:25
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 10:32

Nemulțumit de modul în care intervine VAR-ul atunci când este defavorizată echipa sa de arbitraj, Valeriu Iftime s-a plâns că unele echipe din Superliga ar fi favorizate, în timp ce altele, precum Botoțani, nu sunt luate în seamă și a cerut intervenția Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

„Dacă nu-l trezim pe Gino Iorgulescu la viață... să-l trezim din somn! Liga trebuie să intervină. Noi de asta avem Ligă, organizația celor 16 echipe, să ne apere. O greșeală mică sau mare împotriva mea sau împoriva CFR-ului trebuie sancționată, oprită. Dacă avem VAR, să vină de la Ligă și să spună: «Domne e prost VAR-UL la Botoșani»”, a spus Veleriu Iftime, pentru Prosport.

Răspunsul lui Gino Iorgulescu pentru Valeriu Iftime

Gino Iorgulescu, președintele LPF, i-a răspuns acționarului de la FC Botoșani prin intermediul unui comunicat de presă.

„Referitor la declarațiile făcute de dl. Valeriu Iftime, finanțatorul clubului FC Botoșani, în cadrul unei emisiuni Prosport Live difuzată în cursul săptămânii trecute, fac următoarele precizări:

1. Nu am făcut niciodată o diferențiere între cluburile afiliate la Liga Profesionistă de Fotbal, tratându-le întotdeauna echidistant și imparțial. Din punctul meu de vedere, dincolo de departajarea sportivă bazată pe rezultate, nu există nicio diferență între cluburile participante în SuperLigă, indiferent de localitatea din care provin, de bugete sau de numărul de fani.

2. Până la acest moment, reprezentanții clubului din Botoșani nu au luat legătura cu mine sau cu membrii echipei mele și nu au formulat nicio solicitare scrisă sau verbală legată de nemulțumirile create de sistemul de arbitraj video sau de alte aspecte care țin de activitatea de arbitraj. În măsura în care voi primi o astfel de solicitare, mă voi asigura că aceasta va beneficia de o analiză pertinentă din partea departamentelor abilitate din cadrul LPF, în funcție de aria de competență relevantă.

3. În ceea ce privește calitatea prestațiilor arbitrilor din SuperLigă, având în vedere delimitările de atribuții existente între forurile fotbalistice din România, în măsura în care vor exista plângeri oficiale din partea cluburilor afiliate la LPF, le voi înainta spre analiză și răspuns forului competent, respectiv Comisia Centrală a Arbitrilor. De asemenea, doresc să îi reamintesc domnului Iftime că am luat de mai multe ori poziție oficială în privința erorilor de arbitraj săvârșite la meciurile din SuperLigă, dar, din păcate, în lipsa unor atribuții specifice în materie de arbitraj, nu am avut alte pârghii pentru remedierea acestor probleme neplăcute cu care continuăm, din păcate, să ne confruntăm.

4. Mai țin să îi reamintesc domnului Iftime că am fost prezent de mai multe ori la meciurile de acasă ale echipei FC Botoșani, ocazie cu care m-am întâlnit și cu domnia sa, alături de mai multe persoane din cadrul echipei mele. Totodată, doresc să îl asigur pe finanțatorul echipei din Botoșani că ușa și telefonul meu rămân în continuare deschise, așa cum au fost întotdeauna, pentru a discuta despre orice problemă întâmpinată în cadrul desfășurării activității fotbalistice din SuperLiga României”, se arată în comunicatul transmis de Gino Iorgulescu.

FC Botoșani ocupă ultima poziție în clasamentul Superligii, cu șase puncte după zece etape.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!