Reactie dura a Ligii, dupa arbitrajul dezastruos de la Petrolul - Dinamo! Iorgulescu: "Sa se ia masuri exemplare!"

Reactie dura a Ligii, dupa arbitrajul dezastruos de la Petrolul - Dinamo! Iorgulescu: "Sa se ia masuri exemplare!"

►Porto - Sevilla joi 22:00 in direct la Sport.ro si Voyo! Cu DRAG de pe Dragao. Semnat FOTBAL!

Liga Profesionista de Fotbal a reactionat dupa scandalul iscat in urma greselilor de arbitraj ale centralului Radu Petrescu, la meciul Petrolul - Dinamo. Gino Iorgulescu cere "masuri exemplare".

"In conditiile in care au fost introdusi incepand cu etapa a XX-a arbitri suplimentari, greselile brigazilor delegate la unele jocuri din Liga 1 pot fi considerate ca influentand unele rezultate din teren."

"Efortul financiar facut de cluburi pentru plata acestora nu se justifica din moment ce nu a dus la imbunatatirea calitatii arbitrajelor. Liga Profesionista de Fotbal nu poate sta pasiva in fata unui fenomen care poate periclita ierarhia sportiva si buna desfasurare a competitiei pe care o organizeaza."

"Drept urmare, solicita de urgenta Comsiei Centrale a Arbitrilor o analiza eficienta, ale carei consecinte sa fie aduse la cunostinta tuturor oamenilor din fotbal. Ar fi de dorit ca arbitrii, care au gresit grav in acest retur, sa fie sanctionati exemplar.", este mesajul postat pe site-ul oficial al Ligii.

BURLEANU: "NU VREM ARBITRI STRAINI"

Noul presedinte al Federatiei, Razvan Burleanu, admite ca Radu Petrescu a facut praf meciul dintre Petrolul si Dinamo, dar spune ca nu se gandeste la solutia arbitrilor straini.

Burleanu vrea masuri urgente si cere ca arbitrii care vor fi suspendati sa nu mai fie delegati nici la ligile inferioare, cum s-a intamplat pana acum.

"Ambele echipe au fost dezamagite de arbitraj, ceea ce rar se intampla. Bineinteles ca si arbitrajul va intra intr-o zona de reforma prin cateva decizii pe care le veti vedea in perioada urmatoare. Dar, in acelasi timp, un proiect de incurajare a tinerelor talente si ma refer aici la arbitri, care sa poata veni din urma."

"Din ce in ce mai putini arbitrii vin din urma, ceea ce practic nu ne asigura performanta de care avem nevoie."

"Inca de la inceput mi-am asumat si le-am dat credit, i-am asigurat de toata sustinerea mea. Si ca voi fi unul dintre presedintii care se vor impotrivi aducerii arbitrilor straini. Acum, mingea e la ei, la arbitri, sa demonstreze ca au competenta, pregatire, sa duca meciurile cum trebuie."

"Va pot asigura ca din punct de vedere institutional ca vom lua toate deciziile ca arbitrii neperformanti sa nu mai fie delegati. Mai mult, atat arbitrii care sunt suspendati de la Liga I sa nu mai fie delegati si la Liga a 2-a si a 3-a."

"Cat timp vedem public ca un sportiv este suspendat, acelasi lucru trebuie facut si cu un arbitru atata timp cat e suspendat la delegari.", a declarat Burleanu.

Citeste si:Gino Iorgulescu
VIDEO PROTVPLUS.RO

Anchetă privind împuşcarea ursului Arthur. Legea ar putea fi schimbată după cazul dezvăluit de Ştirile PRO TV
BRAT
Modifică setările cookies