Reacția oficială de la CFR Cluj după ce a picat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga: "Această variantă nu a fost agreată"

Emmanuel Yeboah CFR Cluj Slavia Praga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 13:05
Data actualizarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 13:15

Emmanuel Yeboah (19 ani) era pe punctul de a se transfera la Slavia Praga, însă înțelegerea dintre cele două formații pare să fi picat.

CFR Cluj și Slavia Praga se înțeleseseră pentru transferul jucătorului de 19 ani pentru suma de 2,5 milioane de euro, dintre care 1,7 milioane de euro sumă fixă, iar restul bonusuri de performanță. 

Emmanuel Yeboah a prins 29 de meciuri în acest sezon pentru cei de la CFR Cluj, pentru care a marcat de trei ori în toate competițiile, cifră la care se mai adaugă și două pase decisive.

Comunicatul emis de CFR Cluj

"În ultimele zile, clubul nostru a negociat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga. Această mutare nu se va materializa, iar fotbalistul va continua în Gruia. În urma acestui episod, clubul nostru dorește să vină cu anumite precizări. 

Chiar dacă suma de transfer ar fi rămas la valoarea stabilită de comun acord, sumă la care se adăugau și procente dintr-un eventual viitor transfer, Slavia a dorit să schimbe condițiile mutării, invocând o situație medicală depistată la menisc. Pe scurt, clubul ceh și-a exprimat dorința de a-l împrumuta pe jucătorul nostru pentru un an, păstrând prima opțiune de cumpărare definitivă.

În mod cert, această variantă nu a fost agreată de conducerea clubului nostru, mai ales după consultarea cu medicii specialiști cu care CFR colaborează de ani de zile, și care, după ce au studiat în detaliu documentele medicale, nu au fost în acord cu părerea medicilor clubului ceh. Întrucât în ultimul an jucătorul nu a avut absolut nicio problemă de ordin medical, poziția specialiștilor noștri nu este lipsită de validitate, cu atât mai mult cu cât Yeboah a participat la absolut toate ședințele de pregătire ale echipei noastre și a jucat în meciuri oficiale din trei în trei zile, făcând un efort considerabil.

În altă ordine de idei, a fost ușor să decidem faptul că Yeboah rămâne la CFR, întrucât s-a dovedit a fi un jucător important pentru echipa noastră, atât în competiția internă, cât și în Conference League și în mod sigur ne va ajuta să ne atingem obiectivele stabilite în acest sezon. El rămâne un jucător monitorizat de cluburi importante, de antrenorul echipei naționale a Ghanei și suntem convinși că va ajunge la un club mare în viitor. 

În încheiere, vrem să menționăm că indiferent de rezultatul acestor negocieri, purtăm în continuare respect clubului Slavia Praga și apreciem interesul pe care cehii l-au purtat jucătorului nostru.

Conducerea clubului CFR 1907 Cluj", se arată în comunicat. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!