Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit ce urmează pentru Dinamo, după retrogradarea în Liga 2

Razvan Zavaleanu Dinamo retrogradarea Dinamo Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 20:42
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 20:46

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului, după ce a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor 3-1.

Acum, viitorul clubului din ”Ștefan cel Mare” este pus sub semnul întrebării, mai ales că planul de reorganizare poate fi dat peste cap de această retrogradare și, implicit, de lipsa banilor din drepturile TV, care reprezintă o parte bună din bugetul echipelor din Liga 1.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo și singura voce autoritară din cadrul clubului, după ”retragerea” administratorului special Iuliu Mureșan, a spus ce va urma pentru Dinamo din punct de vedere administrativ, după retrogradarea în Liga 2.

Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit ce urmează pentru Dinamo

„La 60 de zile trebuie să fie achitate datoriile. Sper ca pentru termenul din 15 iunie să putem avea bani pentru un salariu. Am speranțe mari că vom avea banii, nu cred că va fi o problemă să colectăm banii până la acea dată. E vorba de datoriile pe luna precedentă, luna aprilie. Pentru luna mai avem o gură de oxigen cu încă o lună, dar facem eforturi să le fie plătite drepturile.

Vom lua bani de la aceleași persoane care au ajutat echipa până acum și sper că și de la alte persoane care și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta.

Poziția echipei într-una dintre ligile din România nu influențează în mod decisiv posibilitatea de reorganizare. E adevărat, acum plecăm cu un milion de euro mai puțin la drum din drepturile TV, dar și dacă încasăm milionul ăsta și dacă nu, trebuia să aducem mult mai mulți bani pentru a plăti datoriile de planul de organizare.

Asta nu se mai poate face decât prin intermediul unui finanțator puternic care-și asumă plata planului de reorganizare”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la Fotbal Club.

Dinamo, prima retrogrdare din istorie

În acest sezon, Dinamo a jucat 41 de meciuri (sezon regulat + play-out + baraj), contabilizând 8 victorii (4 sezon regulat + 4 în play-out), 8 remize (5 sezon regulat + 2 play-out + 1 baraj) și 25 de înfrângeri (21 sezon regulat + 3 play-out + 1 baraj). 

"Câinii" au avut un golaveraj halucinant pentru o echipă de asemenea calibru, respectiv -42 (-43 sezonul regulat / +3 play-out / -2 baraj / 80 de goluri primite în total). Bucureștenii au avut a doua cea mai slabă apărare din sezonul regulat, după Academica Clinceni (-43), pierzând la scor meciurile cu FCSB (0-6, 0-3), CSU Craiova (0-5, 1-6), FCV Farul (0-3), Sepsi (1-4), CFR Cluj (0-3, 1-4) sau FC Botoșani (0-4). 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!