Razvan Lucescu Liga 1 Superliga

Răzvan Lucescu, propunere surprinzătoare! Cum crede că ar trebui modificat formatul Ligii 1: „Și 14 echipe sunt multe!”

Mirel Rădoi a dezvăluit că începând din sezonul viitor ar putea fi mărit numărul participantelor din Liga 1, la 18, însă Răzvan Lucescu nu crede în această teorie.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 14:16
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 14:23

Antrenorul lui PAOK susține că s-a făcut o greșeală inclusiv în momentul în care s-a trecut la un format cu 16 echipe, deorece și 14, câte erau înainte, erau prea multe.

Lucescu jr. este de părere că LPF și FRF ar trebui să se rezume la un campionat mult mai concentrat, în care să activeze doar 10-12 echipe. Astfel, crede antrenorul de 52 ani, am avea parte de dueluri mult mai puternice și ar crește valoare echipelor din Liga 1.

„Nu cred în varianta asta cu 18 echipe din cauza aspectului financiar. România nu-și poate permite un campionat cu 18 echipe la momentul actual.

Ar apărea pe parcurs echipe care nu ar mai putea face față, n-ar mai plăti și ar fi un adevărat dezastru.

Eu cred că și 14 echipei, în momentul de față, ar fi prea multe. Probabil că aici ar trebui regândit și poate că ar fi trebuit să fie creat un campionat mai puternic cu 10-12 echipe, cu toate schimbările pe care le-ar presupune această situație. Cred că așa s-ar concentra mai tare valorile”, a spus Răzvan Lucescu la plecarea spre Salonic.

Primul sezon cu 16 echipe în Liga 1

Sezonul acesta este primul în care în Liga 1 au luat startul 16 echipe în loc de 14, așa cum ne obișnuisem în ultimii ani.

Sezonul regulat va avea 30 de etape, iar meciurile se vor disputa în sistem tur-retur între toate echipele. La finele sezonului regulat, primele 6 vor accede în playoff, iar ultimele 10 vor ajunge în playout.

În playoff, meciurile se vor juca tur-retur (10 etape), în timp ce în playout se va disputa o singură manșă (9 etape).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!