Evaluatorul marcii Steaua a ajuns dupa gratii: administratorul firmei, arestat pentru coruptie!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016, 19:10
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2016, 20:33

Evaluatorul care a fixat pretul marcii Steaua la 57 de milioane de euro a ajuns in spatele gratiilor la mijlocul saptamanii trecute pentru fapte de coruptie.

Ministerul Apararii Nationale anunta in urma cu o luna de zile ca marca Steaua Bucuresti a fost evaluata de SC Eval Best Office SRL, firma angajata de CSA in urma unei licitatii, in schimbul sumei de 287.730 RON, la 57.3 milioane de EURO.

Eval Best Office SRL, o firma din satul Rosu, comuna Chiajna, era reprezentata de Gabriela Gangoe-Simion, persoana care a ajuns acum in spatele gratiilor, scrie Evenimentul Zilei.

Potrivit Sursei citate, reprezentanta firmei care a evaluat marca Steaua este acuzata de fapte de coruptie petrecute in perioada iulie 2015 - februarie 2016. 

Gabriela Gangoe-Simion a fost arestata miercurea trecuta in "Dosarul Murgeanu", in care fostul viceprimar al capitalei si consilier prezidential Razvan Murgeanu este acuzat ca ar fi luat mita.

Reprezentanta Eval Best Office SRL este acuzata ca a oferit o mita de 15.000 euro catre Razvan Murgeanu pentru ca acesta sa ajute o firma controlata de aceasta sa primeasca suma de 8.5 milioane RON in schimbul unor lucrari de reabilitare termica.

Atat Gabriela Gangoe-Simion, cat si Razvan Murgeanu au fost retinuti de DNA pentru 30 de zile.

Cine este SC Eval Best Office SRL

Licitatia pentru evaluarea marcii Steaua a fost castigata in urma cu aproape 10 luni de o firma de apartament din satul Rosu, comuna Chiajna, reprezentantii acesteia fiind insarcinati cu stabilirea pretului brandului.

La licitatia organizata in luna mai a anului trecut, MApN a conturat un buget de circa 115 mii de euro, cu tot cu TVA, pentru evaluarea marcii, iar la masa s-au asezat trei firme: PRECISS CONSULTING (Bucuresti), Birou Expert Contabil Trocan A. Cornel (Calafat) si Eval Best Office SRL (Chiajna). Cea care a avut castig de cauza a fost ultima dintre cele enumerate, dupa ce si-a asumat responsabilitatea evaluarii marcii in schimbul sumei de 80 de mii de euro.

Conform caietului de sarcini, principalul criteriu pentru castigarea licitatiei era propunerea celui mai avantajos pret. Aceasta conditie a fost indeplinita de Birou Expert Contabil Trocan A. Cornel, insa oferta a fost respinsa pentru ca firma din Calafat nu era acreditata de ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania). Prosport.ro scria la acea vreme ca Birou Expert Contabil Trocan A. Cornel se oferise sa faca expertiza pentru 45 de mii de euro fara TVA.

In aceste conditii, evaluarea a ajuns pe mana firmei Eval Best Office SRL, care a oferit un pret mai bun decat PRECISS Consulting, una dintre cele mai mari firme de profil din tara.

Eval Best Office a castigat licitatia dupa ce a venit cu un pret de 80 de mii de euro. 

Cu toate acestea, firma castigatoare a nascut inca de la acea vreme semne de intrebare. Asta dupa ce in Registrul Comertului a aparut ca firma provine din satul Rosu, comuna Chiajna, fiind situata in camera unui imobil, insa avand dovada de sediu expirata din 2014.

In documentele firmei, asociat aparea un anume Breza Horatiu-Marius, iar imputernicita Gangoe-Simion Gabriela, cea care detinea si functia de administrator. Eval Best Office avea un capital social subscris de 210 lei si doar doi angajati si datorii de 72.286 la ultima situatie financiara afisata (2013).

 

Cu datorii semnificative si cu o cifra de afaceri neta de 55 de mii RON, Eval Best Office a dat ceea ce se poate numi un adevarat tun prin castigarea unei licitatii de 287.730 RON (fara TVA).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!