Rapid Liga 1

Rapidul, aproape de trei mutari TARI! Un international ceh, trecut prin Premier League, si doi fosti jucatori de la Villarreal si Barcelona B, asteptati in Giulesti

Plecati cu un lot restrans in primul cantonament al iernii, rapidistii incearca din rasputeri sa se intareasca. Giulestenii s-au despartit de presedintele Dinu Gheorghe, plecat in urma unui conflict cu familia Moraru, dar spera la salvare. Acestia negociaza intens aducerea mai multor straini.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 27 Ianuarie 2015, 09:24
Data actualizarii: Marti 27 Ianuarie 2015, 09:37

Rapidul continua sa spere la salvarea de la retrogradare, iar conducatorii clubului giulestean incearca din rasputeri sa intareasca lotul, dupa disponibilizarile masive din finalul turului.

Cu mai putin de 15 jucatori in lot, antrenorul Cristi Pustai spera sa alinieze un lot de 24 de fotbalisti la startul returului.

Pentru asta, patronul Valerii Moraru incearca sa ajunga la o intelegere cu mai multi fotbalisti straini.

Rapid i-a transferat in aceasta pauza competitionala pe Fred Benson, Joao Coimbra, Pavel Cmovs si Andrei Cerlina, insa nu se opresc aici. Desi plecat din Giulesti, Dinu Gheorghe anunta ca patronul Valerii Moraru mai discuta cu cativa fotbalisti. Ultimul aparut pe lista este un fost international ceh, trecut pe la Fulham.

"Pancu, Sapunaru si Daniel Niculae au jucat afara. Pentru jucatorii straini veniti acum la Rapid va fi mai usor, pentru ca cei trei ii vor lua sub aripa lor si ii vor ajuta sa se acomodeze.

Mai trebuie doi fundasi centrali neaparat. Din ce stiu eu, mai vine un jucator ceh maine (n.r astazi), mijlocas central, de 26-27 de ani. E international, a jucat si la nationala Cehiei.

Nu are importanta ca nu mai sunt eu acolo, imi doresc sa se formeze cat mai repede o echipa competitiva si sa se salveze Rapidul de la retrogradare", a spus Dinu Gheorghe la Digisport.

Potrivit Digi, mijlocasul central dorit de Rapid este Marcel Gecov, fotbalist trecut pe la Slovan Liberec, Fulham si Gent. Acesta este liber de contract dupa despartirea de ultima sa formatie - Slavia Praga si ar urma sa semneze un contract pana la vara, cu posibilitatea unei prelungiri in cazul in care echipa se va salva de la retrogradare.

Gecov a bifat o convocare la nationala Cehiei, intr-un meci pierdut cu 0-3 in fata Norvegiei, in 2011.

Rapidistii au mai perfectat ieri transferul olandezului Rihairo Meulens (26 de ani, ultima data la FC Dordrecht) si sunt in discutii avansate si cu fratii Joan si Edu Oriol, trecuti pe la Villarreal, respectiv Barcelona B si Real Zaragoza.

In fine, se pare ca oficialii clubului giulestean il mai au pe lista si pe Evander Sno, un alt mijlocas olandez cu un CV bogat. Acesta, in varsta de 27 de ani, a mai jucat la NAC Breda, Celtic, Ajax, Bristol, Waalwijk, NEC Nijmegen si Westerlo.

Modifică setările cookies