Liga 1

Rapid a platit taxa de inscriere a recursului la TAS! Rica Raducanu: "Noi in Liga I? Nu facem puncte nici cat Corona!"

Rapid nu a primit licenta pentru a juca sezonul urmator in Liga I si se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Iunie 2014, 15:26
Data actualizarii: Joi 05 Iunie 2014, 15:35

Rapid a deschis actiunea impotriva deciziei Comisiei de Apel a Administratiei de Licentiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, achitand suma de aproximativ 2.500 de franci elvetieni reprezentand taxa de inscriere a recursului, anunta Mediafax.

Conducerea clubului a tradus toata documentatia necesara, iar vineri va transmite dosarul printr-un curier international instantei de la Lausanne.

Taxa de inscriere a recursului reprezinta doar o parte din suma pe care FC Rapid o are de achitat la TAS. Pe parcursul actiunii, gruparea giulesteana va fi nevoita sa plateasca si alte taxe, precum si serviciile celor trei arbitri care vor solutiona cauza.

Rapid a solicitat Tribunalului de la Lausanne ca recursul sau sa fie solutionat de arbitrii care au judecat anul trecut actiunea clubului Universitatea Cluj. La 5 iulie 2013, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat decizia Comisiei de Apel a Administratiei de licentiere, de a nu-i permite sa evolueze in Liga I. In urma acelei decizii, U Cluj, club aflat de asemenea in procedura de insolventa, i s-a acordat dreptul de a evolua in editia 2013-2014 a Ligii I.

Taxele pe care un club trebuie sa le achite pentru a se adresa instantei de la Lausanne se ridica la o suma cuprinsa intre 15.000 si 30.000 de franci elvetieni. Un om de afaceri roman, care doreste sa-si pastreze anonimatul, intentioneaza sa achite restul sumei de care are nevoie FC Rapid la TAS. In cazul in care clubul reuseste sa gaseasca fonduri pentru TAS din alte surse, omul de afaceri doreste sa ajute gruparea giulesteana platind un turneu de pregatire al echipei in aceasta vara, mai scrie Mediafax.

Rica Raducanu: "Noi, chiar daca intram in A, nu facem puncte nici cat Corona, sa stiti. Nu avem echipa de A. Si in B ne cam chinuim." (DigiSport)

Modifică setările cookies