alexi pitu Academia Hagi Liga 1

Pustiul minune pe care il creste Hagi, locul 2 in topul celor mai frumoase goluri la Mondial! Golul de pe primul loc e demential!

Organizatorii turneului mondial de la Sao Paulo au alcatuit un Top 10 al celor mai frumoase goluri. Grupa de 12 ani de la Academia Hagi, reprezentanta Romaniei, a terminat turneul pe locul 6.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Noiembrie 2014, 15:38
Data actualizarii: Luni 17 Noiembrie 2014, 15:52

Organizatorii turneului mondial rezervat juniorilor de 12 ani au alcatuit un Top 10 al celor mai frumoase goluri ale editiei 2014, de la Sao Paulo (Brazilia).

Pe locul secund in acest top se situeaza constanteanul Alexi Pitu, cu golul pe care l-a reusit in partida cu Indonezia, din turneul locurilor 5-8. Romania a invins la final Indonezia cu 3-1, Alexi Pitu inscriind cel de-al doilea gol al Romaniei in aceasta partida, in momentul in care scorul era egal, 1-1, scrie academiahagi.ro.

Iata mai jos topul celor 10 goluri:

Alexi Pitu are cetatenie germana

Pitu este liderul generatiei 2002 de la Academia Hagi.

Unchiul sau, Adrian Pitu, a jucat la Steaua si Farul, tatal sau, George Pitu, a fost fotbalist in Germania, la Karlsruhe, iar Alexi e neamt cu acte in regula. Nascut in Germania, a fost adus la varsta de 7 ani in Romania sa isi inceapa cariera fantastica la Academia Hagi.

Alexi a primit trofeul de cel mai bun jucator al turneului, dar si cel de golgeter, iar fazele reusite de el i-au incantat pe toti. Pitu poate juca atat in banda stanga, de unde ii place sa intre in centru, dar si pe pozitia de coordonator, acolo unde antrenorul sau, Constantin Falina, il compara cu Iniesta, starul Spaniei si Barcelonei.

Are tehnica, stie sa paseze, disponibilitate la efort si executii din lovituri libere, iar educatia oferita de Hagi in spiritul primei academii de fotbal din Romania cu ADN european il poate transforma intr-un viitor star pentru cluburile din Liga I si, tinta lui Hagi, nationala Romaniei.

Desi Alexi are cetatenia germana, tatal sau isi doreste sa-l vada in tricoul pe care Hagi l-a purtat odata.

Modifică setările cookies