Kim Jong-Un, implicat in scandalul care zguduie fotbalul! E acuzat de SCLAVIE moderna in cazul muncitorilor trimisi in Qatar

Kim Jong-Un, implicat in scandalul care zguduie fotbalul! E acuzat de SCLAVIE moderna in cazul muncitorilor trimisi in Qatar

Numele dictatorul Kim Jong-Un apare in scandalul organizarii Cupei Mondiale din Qatar, 2022. 

Grupuri care lupta pentru drepturile omului il acuza pe Kim Jong-Un ca le ia banii muncitorilor nord-coreeni care construiesc stadioane si orase in Qatar pentru Cupa Mondiala.

Muncitorii au fost anuntati ca isi vor incasa toti banii cand se vor intoarce acasa, insa Kim Jong-Un va pastra 90% din castigurile lor. Sunt milioane de oameni in aceasta situatie, oameni care au mers in Qatar pentru un trai mai bun, dar care au ajuns intr-o situetie de scalvie moderna, cu conditii inumane de munca si neplatiti.

"Confiscarea banilor si orele excesive de munca indica trafic de oameni organizat de stat, sclavie moderna si munca silnica", anunta Aidan McQuade, reprezentantul organizatiei internationale care lupta impotriva sclaviei.

Un muncitor a avut curajul sa vorbeasca deschis despre drama nord-coreenilor din Qatar. "Oameni ca noi nu sunt platiti. Banii nu ajung direct la noi. Compania de recrutare a statului din Coreea de Nord se ocupa de afaceri", a spus el.

FIFA a declarat "curata" votarea in cazul Qatarului, care va putea sa organizeze in continuare Cupa Mondiala in 2022, in ciuda contestarii internationale. FIFA n-a vorbit insa de cazurile de sclavie despre care se scrie neincetat de presa internationala. 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 7 martie. 3.288 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
BRAT

Modifică setările cookies