Protest extrem pe Giulesti: peste 30 de suporterii si-au instalat un cort pe gazon si au intrat in greva foamei! "Sa plece Sandu si Dragomir" VIDEO

Autor: Sport.ro
Miercuri 07 August 2013, 19:48

	Protest extrem pe Giulesti: peste 30 de suporterii si-au instalat un cort pe gazon si au intrat in greva foamei! "Sa plece Sandu si Dragomir" VIDEO

►Rrrraaaul Ruuusescu pe Teatrul Viselor: Man United – Sevilla, vineri 20:30, IN DIRECT la Sport.ro si Voyo.ro!

Peste 30 de suporteri ai FC Rapid au intrat in greva foamei pe stadionul Giulesti si spun ca nu vor inceta acest protest decat atunci cand vor demisiona conducerile FRF si LPF, vinovate in opinia lor de retrogradarea formatiei favorite.

Suporterii si-au instalat un cort pe zona gazonata de langa terenul de joc al arenei, in apropierea intrarii la vestiare. Ei si-au adus rezerve de apa si au afisat bannere pe care scrie: "Dincolo de Rapid nu exista viata", "Mereu ne-ati lovit, inimile noastre raman langa Rapid", "Ne-ati plimbat din A in B sa va faceti poftele", "Chiar de inima ne doare, rapidisti in continuare".

Totodata, ei au arborat pe cort un banner cu portretul actorului Florian Pittis, cunoscut suporter rapidist, decedat in 2007.

Unul dintre protestatari, Cornel Paiu, in varsta de 50 de ani, a declarat ca spera ca gestul disperat al fanilor sa atraga si atentia organelor statului, care sa ancheteze conducerile forurilor fotbalistice interne.

"Am intrat in greva foamei, alaturi de mine mai sunt 30 de suporteri, vom ramane in greva pana se vor rezolva aceste probleme. Ne-au adus la disperare atat federatia, cat si liga. Arunca vina unii pe altii, nu vor sa recunoasca faptul ca au gresit. Solutia este sa-si dea toti demisia. Speram sa-si asume cineva responsabilitatea, pentru ca de aceea facem acest protest in forma extrema. Sau sa se sesizeze organele statului si sa ancheteze acest caz", a spus el.

Mihai Litu, student, a afirmat ca greva foamei era ultima solutie pentru a protesta fata de erorile comise de FRF si LPF, iar conducerile acestor foruri trebuie sa plateasca.

"Este o masura disperata. Ne-am gandit si sa iesim in strada, dar dupa ultimele evenimente niste prieteni de-ai nostri au ajuns la puscarie pentru tulburarea linistii publice si pentru o sticla aruncata. Asa ca ne-am gandit la ce se poate intampla cu noi daca iesim in strada pentru un lucru mai serios, cum este acesta. Greva foamei este ultima solutie pentru noi, sa inteleaga toata lumea ca nu se vrea ca Rapidul sa ramana in Liga I. Noi suntem oameni onorabili, se stabilise ca vom juca in liga a doua de la inceput, apoi a aparut acel baraj. A fost o bataie de joc a celor de la FRF si LPF si pentru asta trebuie sa plateasca", a mentionat suporterul.

Intrebat cat timp este dispus sa protesteze in acest mod, el a raspuns: "Voi sta aici cat va fi nevoie. Suntem studenti si se stie nivelul de trai al unui student in Romania. Am adus cortul pentru confort, o sa dorm aici in urmatoarele saptamani sau luni."

Liga Suporterilor Rapidisti a anuntat, marti, intr-un comunicat, ca mai multi fani vor intra in greva foamei, miercuri, la Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, protestul urmand sa se incheie numai dupa ce conducatorii fotbalului romanesc vor demisiona din functii.

Sursa: Mediafax

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Procurorul general nu crede că este posibil să i se interzică Sorinei să plece din țară
BRAT