Prima reacție de la Hermannstadt, după ce TAS a menținut depunctarea: "Această comisie și-a bătut joc!"

FC Hermannstadt Dani Coman TAS Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Februarie 2023, 16:38
Data actualizarii: Vineri 10 Februarie 2023, 16:37

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a menținut decizia luată de Administrația de Monitorizare Financiară din cadrul FRF în cazul penalizării lui FC Hermannstadt cu 9 puncte.

Sibienii au emis un comunicat, vineri, în care au anunțat că TAS a menținut decizia depunctării. FC Hermannstadt a susținut de la început că Administrația de Monitorizare din cadrul FRF nu a ținut cont de planul de reorganizare și ar fi penalizat clubul pe nedrept pentru niște datorii acumulate pe parcursul acestui sezon.

Dani Coman, președinte Hermannstadt: "Această comisie din România a decis să-și bată joc de munca unor jucători"

FC Hermannstadt rămâne astfel pe locul 12, cu 25 de puncte și pierde șansa de a reveni pe poziție de play-off. Dani Coman, președintele clubului, a oferit o primă reacție, spunând că respectiva comisie din România "și-a bătut joc de munca unor jucători".

"Nu ne așteptam la acest verdict, ținând cont că ar trebui să primeze criterul sportiv. Aceste puncte au fost câștigate pe teren, cu sudoare, cu multă determinare, cu antrenamente zi de zi, dar ăsta e fotbalul și lumea în care trăim. Ne vom lupta în continuare, rămânem aceeași familie unită. Vom demonstra că ăla ne este locul, acolo unde eram înainte să ni se ia punctele. Chiar dacă va fi extrem de greu să mai recuperăm cele 9 puncte și să ajungem pe locul 6, eu am încredere în jucători și antrenori.

N-am vorbit deocamdată cu jucătorii. Toate întrebările din ultimele zile erau legate de decizia TAS, dacă știm ceva, că nu e normal să li se ia punctele dacă ei au muncit. Din păcate, în România, pentru că de aici s-a decis depunctarea, altele sunt lucrurile mai importante, nu criteriul sportiv.

Această comisie din România a decis să-și bată joc de munca unor jucători, de satisfacția oamenilor după victoriile avute", a spus Dani Coman, la Digisport.

Comunicatul postat de Hermannstadt 

Sibienii au atacat decizia FRF de a depuncta echipa cu 9 puncte din cauza neregulilor financiare din prima parte a sezonului, însă TAS a decis ca depunctarea să rămână în vigoare, după cum a anunțat chiar clubul. 

„Din păcate, nu a fost să fie! Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis astăzi ca depunctarea cu 9 puncte primită de clubul nostru în luna decembrie a anului trecut să rămână în vigoare... 

Am luptat până la ultima resursă legală și morală pentru a recupera această pierdere grea! Am luptat pe toate căile juridice posibile!

Acum vom continua să luptăm doar pe plan sportiv, unde am demonstrat că ne merităm locul în primele 6 echipe din Superliga. 

Rămânem o familie unită!”, se arată în comunicatul postat pe contul de Facebook al lui Hermannstadt. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!