Steaua Astra Liga 1

Premiera ISTORICA la Steaua si Astra dupa ultimele mutari! Cat valoreaza echipa lui Galca si pe ce loc se afla Liga 1 in Europa

Reprezentantele Romaniei in Europa League valoreaza impreuna cat urmatoarele 5 echipe aflate in clasament

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Septembrie 2014, 11:14
Data actualizarii: Marti 02 Septembrie 2014, 11:10

Liga 1 a crescut in aceasta vara in ceea ce priveste cota tuturor jucatorilor din campionat astfel ca a ajuns pe locul 13 in Europa - 226.63 de milioane de euro valoreaza jucatorii romani, cu 43 de milioane sub prima liga din Grecia. Premier League este pe primul loc in acest top cu 3.73 de miliarde de euro, urmat de La Liga, 2.75 miliarde, si Serie A, 2.41 de miliarde. Interesant este ca si prima liga din Rusia a sarit de 1 miliard cu 150 de milioane de euro.

Steaua - 42 de milioane de euro

In ceea ce priveste echipele din Liga 1, Steaua este pe primul loc cu 42.75 de milioane de euro! Venirile lui Rusescu, Bourceanu si Papp au dus la un salt de 9.6 milioane de euro, Bourceanu fiind cel mai scump jucator din actualul lot al lui Galca. Iar cel mai scump 11 al Stelei in acest moment valoreaza 29.4 milioane de euro.

Cu toate astea, Steaua nu se afla in primele 100 de echipe ale Europei in ceea ce priveste cota tuturor jucatorilor - Celta Vigo, echipa aflata pe acel loc, are un lot in valoare de 51 de milioane de euro.

Astra - 33 de milioane de euro

Echipa lui Daniel Isaila a crescut si ea in aceasta vara, mai ales dupa aducerea lui Jaoazinho, fundasul stanga imprumutat de la Braga fiind cel mai scump jucator din lot in acest moment, cota de 2.5 milioane de euro. Astra a trecut in premiera de pragul de 30 de milioane de euro, cota jucatorilor putand sa creasca si mai mult dupa grupele Europa League, acolo unde Astra le va intalni pe Celtic, Salzburg si Dinamo Zagreb.

Astra are asadar un lot de 2 ori mai scump decat cel al Petrolului, evaluat la 16 milioane de euro. Iar cel mai bun 11 al Astrei costa 21 de milioane de euro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies