Prabusirea lui Mutu si Marica! In urma cu 5 ani marcau impreuna la nationala si costau o AVERE, azi cauta salvarea in Liga I pentru Euro! Cota lui Mutu a scazut incredibil de 100 de ori

Prabusirea lui Mutu si Marica! In urma cu 5 ani marcau impreuna la nationala si costau o AVERE, azi cauta salvarea in Liga I pentru Euro! Cota lui Mutu a scazut incredibil de 100 de ori

Cum e fotbalul. N-au trecut nici 5 ani de la ultimul moment in care Mutu si Marica straluceau pentru Romania. Astazi s-au intors acasa sperand ca vor putea da o ultima lovitura in cariera.

In urma cu 5 ani, Mutu si Marica formau cuplul nationalei Romaniei si reuseau sa marcheze impreuna golurile victoriei cu 3-0 in fata Bosniei. Era ultimul meci al lui Razvan Lucescu pe postul de selectioner, Marica reusea o dubla, iar Mutu deschidea scorul in acea partida.

Mutu ajunsese deja la 32 de ani, dar cota sa ramanea importanta. Juca si marca pentru Fiorentina, iar pe piata era cotat la 6 milioane de euro. Marica juca in acel moment la Stuttgart si era cotat la 5.5 milioane de euro. Era cel mai important atacant al Romaniei din Europa si de la nationala.

Astazi, la 5 ani distanta de la acel moment, Mutu si Marica au revenit in Liga I pentru un ultim restart in cariera. Daca Marica inca mai spera la un transfer in Europa si la Euro 2016, pentru Mutu transferul la ASA poate insemna doar atacul de final pentru campionatul european din Franta si, foarte probabil finalul unei cariere spectaculoase, dar departe sa atinga potentialul unui jucator care si-a ratat sansa in cel mai puternic campionat din Europa, Premier League.

Pentru Mutu, ultimii ani au fost mai mult o vacanta. Perioada Petrolul si Pune am putea spune ca abia se... pune. Iar ASA pare a fi doar o ultima oprire pentru fotbalistul de 37 de ani. Astazi, jucatorul care in 2008 era cotat la 25 de milioane de euro, Mutu valoreaza abia 250.000 euro, de 100 de ori mai putin, pentru ca Marica, un transfer record la Stuttgart in 2007, sa valoreze doar 1.8 mil euro, fata de 7 milioane, acum 9 ani.

Steaua si ASA cred ca au dat lovitura cu transferurile facute in aceasta iarna. Sunt nume atractive, insa accidentarile lui Marica si "accidentele" de decor ale lui Mutu pot produce efecte neasteptate atat in echipa lui Reghecampf, cat si in cea a lui Grigoras.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Brexit îi forțează pe românii din UK să-și caute de muncă în Germania. ”E greu și aici, greu de tot”
BRAT

Modifică setările cookies