Povestea nespusa a preluarii Stelei | Cum a ajuns Becali patronul echipei, dupa ce i-a dat 21 de jucatori care jucau deja in tricoul ros-albastru

Povestea nespusa a preluarii Stelei | Cum a ajuns Becali patronul echipei, dupa ce i-a dat 21 de jucatori care jucau deja in tricoul ros-albastru

•Gigi Becali a pierdut razboiul cu Ministerul Apararii si cu CSA-ul pentru marca Steaua, iar acum fanii Stelei s-au scindat
•Scandalul dintre societatea condusa de Becali si CSA a scos la iveala, printre altele, si modul in care afaceristul a devenit patronul echipei de fotbal

Gigi Becali a preluat controlul clubului Steaua in data de 24 ianuarie 2003, atunci cand lua fiinta Societatea Comerciala Fotbal Club "Steaua" Bucuresti SA, al carei actionar majoritar devenea.

Un personaj putin vizibil, ale carui surse de venit nu erau atat de cunoscute, Becali fusese pana la acea vreme finantator al asociatiei non-profit care controla Steaua, si care era condusa de Viorel Paunescu.

Istoria ascensiunii lui Becali in pozitia de patron al celui mai iubit club de fotbal din Romania este insa una extrem de interesanta si de bizara.

Prosport.ro a intrat in posesia documentelor intocmite in cadrul tranzactiei extrajudiciare prin care Becali a "pus mana" pe club, acestea relevand un lucru mai putin stiut.

Adus in anturajul Stelei inca de la inceputul anilor 2000, Becali obisnuia sa imprumute clubul cu bani, obtinand in schimb drepturile asupra unor fotbalisti ai echipei. Cum Asociatia Fotbal Club "Steaua" nu ii putea returna banii, Becali a ajuns sa aiba in mana actele a nu mai putin de 21 de fotbalisti, intre care Mirel Radoi, Adrian Neaga si Claudiu Raducanu.

Proprietar de drept al lotului Stelei, Becali a fortat ulterior infiintarea unei noi societati. Acesta a devenit astfel detinator a 51% din actiuni prin renuntarea la o datorie de 5.2 milioane de dolari, dar si prin cedarea cu titlu gratuit a celor 21 de fotbalisti.

Asociatia Fotbal Club "Steaua" a fost falimentata, iar cele 36% din actiuni le-au revenit lui Viorel Paunescu, Victor Piturca si Lucian Becali.

La un deceniu de la acel moment, actionariatul societatii FC Steaua Bucuresti SA s-a schimbat complet, acesta fiind format din Constantin Geambazi, cumnatul lui Becali, Vasile Geambazi, nepotul latifundiarului din Pipera, Tomaida Badescu (nepoata) si Marius Ianuli, cunoscut ca Mache.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA DOCUMENTELE PREZENTATE DE PROSPORT.RO

VIDEO PROTVPLUS.RO

„România, te iubesc!”. Jaful care a distrus agricultura. Fermierii sunt la mila cerului și pierd sute de mii de euro
BRAT
Modifică setările cookies