PSG Aurica ticleanu Universitatea Craiova Liga 1

Povestea fantastica a campionului din Romania care a refuzat sa joace la PSG: "De ce sa fiu disperat sa plec?" Cum au negociat

Campion in Romania la una dintre cele mai puternice echipe din ultimele decenii, a refuzat sa joace la PSG, fericit ca nationala ii oferea libertatea de a vedea lumea, iar alaturi de echipa de club domina tara.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Mai 2014, 08:26
Data actualizarii: Luni 12 Mai 2014, 08:52

Campion cu marea echipa a Craiovei, Ticleanu a fost ochit de PSG. Nu de echipa miliardarilor de astazi, ci de generatia anilor '80, cand salariile erau infinit mai mici.

Acesta a povestit pentru Gazeta Sporturilor ca, in 1983, PSG l-a chemat sa joace pe "Parc de Princes", oferindu-i libertatea din Vestul Europei, intr-o perioada in care granitele Romaniei erau inchise de regimul Ceausescu.

 Discutiile dintre Ticleanu si PSG s-au purtat intr-un restaurant, langa Moulin Rouge, francezii sperand sa-l convinga sa fuga din Romania pentru capitala Frantei.

"In, 1983, Lucescu ne-a dus intr-un cantonament la Paris. La acel turneu, cei de la PSG m-au abordat sa semnez cu ei. Il avusesera pe marele Osvaldo Ardiles, dar ii expirase imprumutul de la Tottenham." 

NEGOCIERI PURTATE INTR-UN RESTAURANT

"Era unul Anegor vicepresedinte, avea un restaurant in spate la Moulin Rouge. Vine la mine: "Hai sa stam de vorba". Mergem la el la restaurant, deschide si imi zice:
- Te vrem la PSG!
- Foarte bine, esti nebun, cum sa nu vreau?
- Faceti o cerere.
- Pai, daca nu aproba?
- Daca o faceti cum trebuie, se aproba.

"Ei sperau sa raman acolo, sa fug din Romania. Dar de ce sa fiu disperat sa plec? Aveam numai avantaje la Craiova. Jucam la echipa campioana, la "nationala", eram student, ce voiai mai mult de-atat?", a povestit Ticleanu pentru sursa citata.

 

"LIBERTATE? BANI? ITI DAM MASINA... EU IMI LUASEM DACIE DE LA PITESTI"

"Libertate? Plecam de doua ori pe luna in strainatate, aveam 22 de ani. Bani? In '85, la Sportul m-au intrebat daca vreau bani si le-am zis: Ce-aveti, ma, sunteti nebuni? Ce sa fac cu banii? (...) "Iti dam masina". Imi luasem Dacie de la Pitesti, mi-o facusera pe comanda, cu schimbator mic, cu volan mic."

Modifică setările cookies