Pleaca Hagi? I-a refuzat initial, acum e gata sa accepte oferta! Hagi, pariu cu fotbalul: "Asta cred ca se va intampla!"

Dupa Mitrita, si Nedelcu ar putea lua drumul Americii, iar Hagi asteapta si el o oferta.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Februarie 2019, 11:53
Data actualizarii: Vineri 15 Februarie 2019, 11:55

Gica Hagi asteapta o oferta din Statele Unite. Ar fi dispus sa mearga acolo, in schimbul unui contract atractiv, si pariaza ca fotbalul din America se va dezolva foarte mult in urmatorii ani.

Ce nu s-a stiut pana acum e ca Hagi a avut pe masa o oferta concreta din partea unui club din MLS, in urma cu cativa ani. Americanii l-au chemat pe Hagi sa se ocupe de echipa mare, dar sa construiasca si o academie de fotbal, pe modelul scolii de fotbal de la Ovidiu.

Hagi a refuzat propunerea, preocupat de dezvoltarea proiectului FC Viitorul.
 

Hagi e tentat acum de MLS


Intre timp, Hagi a reusit sa cucereasca titlul in Liga I cu Viitorul si a inceput sa vanda jucatori pe bani multi, in Romania sau in strainatate. Ultimul exemplu - Tudor Baluta, la Brighton, in schimbul a 3 milioane de euro.

Hagi simte ca afacerea lui din Romania sta pe o fundatie solida si este tentat sa faca urmatorul pas, adica sa mearga sa antreneze in alta parte.

Hagi e convins ca fotbalul se va dezvolta foarte mult in Statele Unite in urmatorii ani, mai ales ca americanii vor gazdui si Mondialul din 2026.

"In America, toate cluburile au academii, scoli de fotbal, cate 5000 de copii. Fotbalul feminin e foarte dezvoltat, americanii vor sa dezvolte foarte mult si fotbalul de baieti. Multi oameni bogati din America au venit si au cumparat echipe din Europa, dar au cluburi si acolo in America."

"Vad si eu meciuri de la ei si vad ca fac progrese foarte mari, creeaza idoli, au aceasta cultura, si se fac cunoscuti in lume."

"Au bugete mari, vand si jucatori in Europa, au si colaborari importante. Cei de la Dallas stiu ca au legaturi cu Bayern Munchen."

"Cred ca, in viitorul apropiat, vor ajunge la nivelul european sau poate chiar il vor depasi. Ce visam noi de mici, sa mergem in America!"

"Si eu mi-as dori, de ce nu?! Fii-mea este acolo, iar pe noi, romanii, mereu ne-a fascinat America.", a spus Hagi.
 

Ianis a avut oferta vara trecuta din MLS


Imediat dupa transferul lui Mitrita la New York City, Gica Hagi a dezvaluit ca si Ianis a avut oferta din MLS.

"Ianis a avut oferta din SUA in vara, a avut si din tarile arabe. Au fost discutii doar, dar nu a vrut. Din SUA a fost oferta concreta, scrisa, dar nu a vrut sa plece din Europa. El decide, eu nu pot decat sa il sprijin, sa il ajut cu un sfat."

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!