PLANUL care va rasturna ierarhiile in Liga I! TAS urmeaza sa se pronunte: "Am fost acuzati ca le-am vandut locul, nu e normal!"

PLANUL care va rasturna ierarhiile in Liga I! TAS urmeaza sa se pronunte: "Am fost acuzati ca le-am vandut locul, nu e normal!"

CSM Ramnicu Valcea vrea sa fie promovata in Liga I in dauna celor de la CSU Craiova.

Sezonul 2015-2016 poate reprezenta o lovitura de imagine pentru Liga I: CSM Ramnicu Valcea asteapta o decizie a TAS cu privire la promovarea lui CSU Craiova in Liga I.

Vlacenii spre sa fie inscrisi in Liga I in sezonul urmator. Ei au contestat dreptul formatiei din Craiova de a promova in Liga I de la finalul sezonului 2013-2014.

In vara anului trecut CSM a inceput procedurile legale care astazi au dus speta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv - TAS.

"Noi am inceput demersurile pe plan intern. Raspunsul nu a venit in timp util din partea Federatiei Romane de Fotbal si Liga I a inceput. Ne-am dat seama ca singura sansa este TAS. Am avut rabdare, am incheiat un contract cu o casa de avocatura care sa ne reprezinte. Abia in acest moment putem da amanunte pentru ca am clauze de confidentialitate clare cu firma de avocatura.

A trebuit sa urmam toti pasii legali. A trebuit sa mergem la Comisia de Disciplina, sa facem recurs la decizia Comisiei de Disciplina. Acum am ajuns cu apelul la TAS, pe care l-am facut in luna decembrie a anului trecut, mai precis pe 5 decembrie. Am achitat o taxa de 1.000 de franci elvetieni, prima conditie ca dosarul sa se judece", a spus managerul lui CSM, Lucian Munteanu, pentru Mediafax.

"Ne-a fost greu sa fim acuzati, sa fim comentati, sa se spuna ca am vandut locul Craiovei. S-a spus ca ne-am retras plangerea. Din cauza contractului de confidentialitate nu am putut sa spunem care sunt demersurile noastre. Am suferit si noi, asa cum si baietii au suferit pe teren. Din respect pentru ei si pentru spectatori am continuat aceste demersuri, chiar daca a fost un sacrificiu financiar in plus. Am ajuns acum intr-un punct in care lucrurile nu mai depind de noi, sa se judece nedreptatea care a fost facuta.

Pana la sfarsitul săptămânii viitoare va trebui sa achitam toata taxa. Saptamana trecuta am mers si la domnul primar, i-am expus toată situatia si avem promisiunea ca o parte din taxa care este undeva la un miliard de lei valoare totala, o sa fie achitata de Consiliul Local, conform procentelor pe care primaria le are la club", a explicat managerul general.

"Speram la o decizie favorabila, ne bazam pe regulamentele FRF, pe firma de avocatura care ne reprezinta. Nu stiu care sunt sansele, dar e sigur ca acest caz se va judeca si in maximum doua saptamani vom avea un raspuns. Una peste alta, luam in calcul varianta de a castiga la TAS si de luni pregatim dosarul de licentiere pentru Liga I", a adaugat Munteanu.

CSM Ramnicu Valcea ocupa in prezent locul 7 in clasamentul Seriei a II-a a Ligii a II-a. Sezonul trecut, gruparea valceana a incheiat play-off-ul pe pozitia a treia in spatele formatiilor CS Universitatea Craiova si ASA Targu Mures, care au promovat in Liga I.

Conducerea CSM Ramnicu Valcea a contestat dreptul clubului CSU Craiova de a promova, sustinand ca aceasta nu indeplinea articolul 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, ca "pentru a promova intr-un esalon competitional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie sa aiba o durata - in momentul inceperii sezonului competitional urmator - de cel putin trei ani consecutiv".

Insa Adunarea Generala extraordinara a FRF, intrunita la 28 iunie 2014, a eliminat articolul 54 din Statutul FRF, astfel ca gruparea CS Universitatea Craiova, infiintata in vara anului 2013, a putut promova in Liga I.

CSU Craiova ocupa acum locul patru in Liga I, la 11 puncte in spatele liderului Steaua.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Florin Cîțu: Nu doresc să mai avem un lockdown. E important să avem o economie deschisă
BRAT
Modifică setările cookies