Pentru cine s-au luptat Steaua si Rapid in Europa? Echipele care tin fotbalul pe loc MOR in Romania:

Steaua Rapid Victoria Branesti Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2011, 13:20
Data actualizarii: Joi 21 Aprilie 2011, 13:21

Cluburile care au promovat doar pentru a incasa banii din drepturile TV dispar unul dupa altul din prima liga! Problemele financiare l-au facut pe Bucsaru sa uite de Champions League si pe sefii de la Inter... Curtea de Arges sa nu mai viseze ca scouteri de la mari cluburi europene vin sa-l vada pe Radut.

Echipele fara suporteri n-au rezistat pe termen lung. Chiar daca Unirea Urziceni sau FC National au avut obiective europene si vorbeau in sute de mii de euro, acum numai una dintre ele continua sa existe. Nu pentru foarte mult timp! Bucsaru si-a recunoscut frustrarea si a anuntat retragerea din fotbal: "Noi bateam in Liga si tot Steaua era pe primele pagini in ziare. Pentru cine sa mai bag bani in fotbal? Nu ma mai intereseaza, ies din fenomenul asta".

Scenariul s-a repetat in ultimii ani la mai multe cluburi dezvoltate pe principii instabile. Dacia Mioveni, Inter Curtea de Arges, Victoria Branesti, Concordia Chiajna sau CS Otopeni au experimentat progresul necontrolat.

Asta in timp ce UTA, FC Bihor, Petrolul, Farul, FCM Bacau, Poli Iasi, FC Arges, Jiul sau Corvinul, cluburi care si-au incarcat istoria cu prezente consistente in prima liga platesc fie pentru erori de management, fie sunt abandonate in dezinteres!

www.sport.ro iti ofera lista cluburilor pe care fotbalul va face eforturi sa le tina minte!

Unirea Urziceni
A promovat in Liga I in 2006, a castigat un campionat in 2009, a terminat pe 2 in 2010 si a jucat o finala de Cupa in 2008. A facut 8 puncte in Champions League in sezonul 2009-2010, record pentru o echipa din Romania. In vara anului trecut, patronul Dumitru Bocsaru a decis sa renunte la Unirea si a renuntat la majoritatea jucatorilor importanti. Unirea e pe 17 in campionat si are sanse minime sa mai scape de la retrogradare. Nu a vandut nicioadta bilete pentru meciurile interne, accesul in stadionul din Urziceni facandu-se pe baza de invitatii eliberate de club.

Dacia Mioveni

A jucat in prima liga un singur sezon, in 2007 - 2008. Are un stadion de 10.000 de locuri pe care nu a reusit sa-l umple niciodata. FC Arges si Inter Curtea de Arges au mai jucat la Mioveni meciurile considerate pe teren propriu. Acum este pe locul 4 in B2, la doua puncte de FC Bihor, aflata pe ultimul loc de promovare.

Inter Curtea de Arges

A reusit sa evite retrogradarea in 2010, insa nu a continuat in prima liga din cauza problemelor financiare ale patronului Benone Lazar. Pentru ca stadionul propriu nu indeplinea conditiile de licentiere, si-a disputat meciurile considerate acasa la Pitesti si Mioveni. In vara lui 2010, cei mai importanti jucatori si antrenorul Ionut Badea au plecat la Pandurii Targu-Jiu intr-o afacere care l-a asigurat pe patronul Lazar ca ramane si cu banii din drepturile de televizare.

Victoria Branesti
Cele doua promovari consecutive au facut-o pe Victoria sa para un proiect serios pentru fotbalul din Romania. Sefii clubului din Ilfov au promis ca vor incerca sa aduca stadionul din Branesti la un nivel care sa-i permita omologarea, dar echipa s-a mutat n-a putut mai mult decat sa se mute de la Buzau la Chiajna. Managerul Alin Buzarin si antrenorul Ilie Stan si-au dat demisia in aceasta saptamana. "Nu mai suportam sa fim rusinea Ligii I. Ne-am saturat sa pierdem!", a fost explicatia celor doi. Branestiul e la 9 puncte de locul 14, primul care le asigura salvarea de la retrogradare. Obiectiv imposibil.

Concordia Chiajna
Echipa lui Trica a fost pentru cateva saptamani in Liga I in pauza de iarna. Din cauza imposibilitatii adaptarii regulamentului, Chiajna nu a mai putut fuziona cu Unirea Urziceni si a ramas in B sa se lupte pentru prima liga. E la 3 puncte de Sageata Navodari, care nu are nici ea drept de promovare, deci poate usura misiunea Concordiei.

CS Otopeni
A prins un sezon de Liga I, in 2008 - 2009. Nu s-a simtit ca acasa la Ploiesti, pe stadionul Astrei, a schimbat mai multi antrenori si a cedat dupa numai un sezon. Egalurile cu Steaua, in Ghencea, 1-1, si cu Dinamo, 0-0, in Stefan cel Mare, sunt marile performante ale Otopeniului.
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!