Paszkany, gaura de milioane de euro la bugetul de stat! Fostul patron al CFR-ului ar putea sa vanda TOT si sa plece din tara

Autor: Sport.ro
Luni 15 Decembrie 2014, 07:59

	Paszkany, gaura de milioane de euro la bugetul de stat! Fostul patron al CFR-ului ar putea sa vanda TOT si sa plece din tara

Problemele clubului CFR Cluj s-au agravat dupa ce un control ANAF a scos la iveala datorii de milioane de euro catre bugetul de stat | Arpad Paszkany ar putea sa vanda tot si sa plece din tara. | Intre proprietatile fostului sef de la CFR se afla si stadionul din Gruia. | "Paszkany e omul din spatele drepturilor TV", spune Dragomir.

Un control pe care ANAF l-a facut la sfarsitul lunii noiembrie si care a vizat activitatea pe mai multi ani a societatii ce administreaza clubul CFR Cluj, a scos la iveala nereguli grave in contabilitatea companiei.

Conform publicatiei Evenimentul Zilei, salariile jucatorilor ar fi fost calculate gresit, ceea ce a adus statului o paguba de 26 de milioane de lei (4 milioane de euro) ca impozite neretinute. Sursa citata noteaza ca dobanzile si penalitatile de intarziere se ridica la 24,3 milioane de euro.

Iar problemele descoperita de ANAF in contabilitatea clubului nu sunt singurele vesti proaste pentru CFR Cluj. Evenimentul Zilei mai scrie ca fostul actionar majoritar din Gruia, Arpad Paszkany, a intrat in atentia DNA si se gandeste sa-si vanda toate proprietatile din Romania si sa se mute definitiv din Ungaria. Aceasta masura ar afecta in mod direct si clubul CFR, in conditiile in care printre proprietatile lui Paszkany se numara si stadionul "Dr. Constantin Radulescu".

"E omul din spatele afacerii cu drepturile TV"

Chiar daca nu a recunoscut niciodata in mod oficial acest lucru, Arpad Paszkany este omul din spatele afacerii legate de drepturile TV.

Cel putin asta sustine fostul presedinte al Ligii, Dumitru Dragomir, care anunta ca retragerea lui Paszkany in aceasta iarna din jocul de sute de milioane de euro al drepturilor TV, ar atrage falimentul fotbalului romanesc.

"Majoritatea cluburilor depind de transa de bani care trebuie sa vina in luna ianuarie din drepturile TV. Paszkany stie ce face, nu e prost deloc. Am inteles ca cei de la LookTV au nevoie de 500.000 de abonati pentru a scoate profit, iar acum au vreu 300.000 de abonamente doar."

"Daca Paszkany nu plateste drepturile TV, cred ca la anul campionatul va fi format din sase echipe" - Dumitru Dragomir, Sport.ro
Românii vor să scape de pandemie. Peste 8.000 de oameni s-au vaccinat la maratonul din București
BRAT
Modifică setările cookies