Rapidul a fost VANDUT! Moraru a venit cu familia la derby! Cati bani investeste

Amenintarile lui Massone nu i-au speriat pe rapidisti! Moldoveanul Valerii Moraru a preluat 75% din actiunile clubului.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 26 Iulie 2014, 17:41
Data actualizarii: Duminica 27 Iulie 2014, 00:11

Actionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat ca gruparea giulesteana are nevoie de bani si a precizat ca a pregatit deja doua contracte de imprumut, unul de 2,5 milioane lei (aproximativ 550.000 de euro) si altul de 1,5 milioane de euro.

El a explicat ca suma de 550.000 de euro va fi investita in club in cursul acestui sezon, iar cea de 1,5 milioane pe parcursul unei perioade mai lungi.

"Am studiat situatia financiara a clubului, stim la ce ne-am angajat. Avem doua contracte de imprumut, unul de 2,5 milioane de lei pentru anul acesta, si altul de 1,5 milioane de euro pe o durata mai lunga. Vor fi si alte contracte si alte sume pentru ca Rapid are nevoie de o gestiune corecta a afacerii si are nevoie si de bani si aici vom contribui dupa necesitati si posibilitati. Sunt constient ca urmeaza o perioada destul de grea, dar sunt convins ca voi reusi", a spus Moraru in cadrul unei conferintei de presa.

"Am auzit ca dansul (n.r. - Angelo Massone) a venit si a spus ca e gata sa aduca cinci milioane de euro la Rapid. Daca vine cu acesti bani, noi suntem deschisi la o colaborare. Dar numai daca sunt bani", a spus Moraru despre Massone, cel care contesta tranzactia prin care omul de afaceri basarabean a preluat pachetul majoritar de actiuni al FC Rapid.

Omul de afaceri basarabean, care a preluat 75 la suta din actiuni de la cei patru suporteri actionari, a adaugat ca negociaza si cu Adrian Zamfir pentru a cumpara si pachetul de aproximativ 20 la suta pe care il controleaza acesta. "Noi i-am facut o oferta (n.r. - lui Adrian Zamfir), nu schimbam nimic la ea. Suntem deschisi la negocieri si sper ca in zilele urmatoare sa facem si aceasta ultima tranzactie. Sunt convins ca si domnul Zamfir si domnul Cristescu vor un viitor frumos al Rapidului, numai ca astazi tin de contracte, de obligatiuni, de negocieri. Sper ca pana miercuri sau joi sa finalizam", a mentionat noul actionar.

Valerii Moraru sustine ca a solicitat ca suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Razvan Capraroiu si Iulian Udrea sa ramana in total cu 5 la suta din actiuni. "Actiunile au fost preluate de mine pe persoana fizica. Actionari suntem acum eu, domnul Valvis, domnul Zamfir si acesti baieti care reprezinta suporterii. in tranzactia pe care am facut-o (n.r. - cu cei patru suporteri) am solicitat ca ei sa ramana langa noi cu cate un procent sau doua pentru a avea continuitate", a explicat Moraru.

El a precizat ca datoriile curente, cele inregistrate de club dupa data de 7 decembrie 2012 cand a intrat in insolventa, sunt cuprinse intre 2,7 si 4 milioane de euro. "Datoriile curente sunt azi intre 2,7 milioane de euro si 3,7 milioane de euro sau chiar 4 milioane. Acestea sunt datorii curente, pentru ca nu putem vorbi numai despre salarii, sunt obligatorii si taxele pe salarii. Bani in club vor veni, dar ramane ca impreuna cu doamna administrator sa facem un grafic de esalonari. Eu as prefera sa cumparam aceste creante si sa eliminam datoriile fata de salarii. Asta a fost ideea si acum urmeaza negocieri", a spus Valerii Moraru.

Noul actionar majoritar a precizat ca de acum inainte jucatorii si ceilalti angajati ai clubului vor avea salariile platite la zi. "Planul de reorganizare va fi respectat, din studiul pe care l-am facut cel mai important este ca salariatii si jucatorii sa aiba salariile in viitor la zi. Insolventa ne ajuta pentru ca mai sunt dosare pe rol si suntem cumva mai protejati. in principiu am vrea insa sa iesim cat mai repede din procedura de insolventa", a adaugat el.

Valerii Moraru spera ca experienta in afaceri sa il ajute sa reuseasca si in fotbal. "Am finantat mai multe echipe din Moldova, unele au si promovat in Liga I. Avem o mica experienta, dar nu la acest nivel. E necesar sa lucram in echipa si numai asa vom lucra la club. Sper sa ne ajute si experienta mea ca om de afaceri. Suntem de multi ani in afaceri si nu difera cu nimic pe partea economica si financiara. Iar ce tine de colectiv si staf sunt in echipa destui profesionisti", a mentionat omul de afaceri.

intrebat daca nu ii este teama sa investeasca in fotbal avand in vedere condamnarile din "dosarul transferurilor" si anchetele DNA-ului din ultima perioada, Moraru a raspuns: "Daca ne-ar fi teama atunci nu am mai face niciun fel de investitii. Noi vrem corectitudine si transparenta, vrem ca toate lucrurile sa fie pe fata".

Moraru a adaugat ca va rezilia contractele de sponsorizare pe care companiile sale Azuga Waters si Perla Covasnei le are in prezent cu gruparile Dinamo, Astra si Concordia Chiajna. "Sunt cateva contracte de publicitate cu Dinamo, cu Astra, cu Chiajna si erau discutii si cu Clujul, dar prin aceste contracte am promovat brandurile. Sunt doar sponsorizari. inteleg foarte bine situatia si trebuie sa reviziuim. Pentru ca fiind actionar la Rapid apar conflicte de interese si cred ca aceste contracte o sa le reziliem. O sa avem discutii pentru ca sunt si obligatii in aceste contracte", a spus el.

Omul de afaceri a mentionat ca a cumparat bilete si va veni impreuna cu familia si prietenii la meciul Rapid – Steaua, programat in aceasta seara pe Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu, in cadrul etapei I a Ligii I. "Am fost la mai multe meciuri ale Rapidului, imi place foarte mult spiritul si atmosfera de la meciuri. Vom face tot ce tine de noi sa imbunatatim lucrurile. Aceasta este singura achizitie unde toti membrii familiei au votat unanim. Vom merge la meciul cu Steaua, mergem toata familia, toti prietenii, am cumparat bilete si mergem. Daca avem sperante cu Steaua? Eu zic ca daca nu sunt sperante de ce mai iesim pe teren atunci ?", a precizat Moraru.

La conferinta de presa au fost prezenti si trei dintre cei patru actionari suporteri, Adrian Matei, Razvan Capraroiu si Iulian Udrea.

Capraroiu a explicat ca in contractul de cesionare a actiunilor exista clauze de garantie asumate de Valerii Moraru. "Sunt anumite clauze de garantie in contract, ne-am asigurat ca domnul Moraru o sa conduca Rapidul cat se poate de bine si ne-a asigurat si dumnealui ca se fac anumite plati si va plati tot ce e necesar. Nu pot dezvalui clauzele, in mare este vorba despre datoriile curente si planul de reorganizare", a spus Razvan Capraroiu.


Omul de afaceri basarabean Valerii Moraru a devenit sef la Rapid dupa ce a ajuns la o intelegere cu fostul patron, Adrian Zamfir, si cu cei 4 suporteri catre care fusesera cedate actiunile.

Fanii primisera 80 la suta din actiunile clubului de la Zamfir si i-au cesionat lui Valerii Moraru doar 75 la suta.

"Suporterii actionari nu au dorit sa cedeze toate cele 80 la suta din actiuni, pastrandu-si trei dintre ei cate 1 la suta, iar unul 2 la suta. Motivul invocat de acestia este ca doresc sa poata convoca in cazuri extreme Adunarea Generala a clubului si pentru a putea lua cunostinta despre deciziile importante pe care le va lua in perioada urmatoare Valerii Moraru.

Cei patru suporteri s-au obligat printr-un contract sa cedeze si cele 5 la suta din actiuni catre Moraru in momentul in care clubul va iesi din insolventa", au declarat sursele din cadrul clubului pentru Mediafax.

Avocatii lui Valerii Moraru au notificat deja administratorul judiciar si au solicitat inscrierea omului de afaceri basarabean in registrul intern al actionarilor SC FC Rapid SA.

Adrian Zamfir controleaza 20 la suta: 15 la suta prin sotia sa, Natalia Zamfir, si prin doi apropiati cate 2 si 3 la suta. Conform surselor citate, Zamfir negociaza in continuare si cedarea celor 20 de procente catre Valerii Moraru, dar ii solicita acestuia mai multe garantii privind investitiile ulterioare in gruparea giulesteana.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies