Cum arata lista stadioanelor cu AVIZ din partea ISU din fotbalul romanesc si o descoperire incredibila

Cum arata lista stadioanelor cu AVIZ din partea ISU din fotbalul romanesc si o descoperire incredibila

Tragedia petrecuta in urma cu o saptamana in clubul Colectiv, soldata pana acum cu 44 de morti (DETALII PE WWW.STIRILEPROTV.RO), a scos la iveala detalii socante si despre cele mai mari stadioane ale tarii: National Arena si Cluj Arena au gazduit sute de evenimente fara sa aiba avizele ISU.

O situatie revoltatoare si de neinteles a fost scoasa la iveala de o tragedie soldata pana acum cu 44 de morti. Drama petrecuta in urma cu o saptamana in clubul Colectiv, care a avut loc cu concursul si din cauza neglijentei autoritatilor, a evidentiat faptul ca in Romania nici locurile aparent sigure nu sunt ceea ce par.

In acest fel s-a aflat ca nici macar cel mai mare stadion al tarii, o arena de 250 de milioane de euro, nu beneficiaza de aprobarile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si nu este inca avizat sa gazduiasca oameni. Cu atat mai putin zeci de mii de oameni, asa cum s-a intamplat in ultimii ani, de la inaugurarea sa.

National Arena a gazduit pana acum peste 120 de evenimente si a adunat un total de peste 3 milioane de oameni. Cu toate acestea, nimeni nu s-a intrebat niciodata daca stadionul indeplineste toate normele de siguranta ori daca este avizat.

Ei bine, stadionul nu este avizat, iar din acest motiv am luat parte la o decizie nemaiintalnita in fotbalul romanesc: Steaua s-a mutat pentru prima data din capitala la nu mai putin de 500 de kilometri distanta pentru a juca un meci.

Singurul din Liga I care nu are autorizatie

National Arena a gazduit de la inaugurarea sa meciuri, concerte si evenimente politice. Totul insa fara ca Primaria, beneficiarul de drept, sa ceara ISU sa avizeze stadionul ori sa faca o inspectie amanuntita.

Incredibil este insa si faptul ca stadionul national, cel mai mare din Romania, este singurul care gazduieste meciuri din Liga I fara un astfel de aviz.

Editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor scrie ca toate celelalte arene pe care se joaca meciuri din Liga I sunt totusi avizate. Unele aveau aviz de o buna bucata de vreme, altele le-au primit dupa ce au fost somate de ISU sa isi rezolve problemele si deficientele.

Stadioanele avizate de ISU

Stefan cel Mare

Marin Anastasovici (Giurgiu)

Ilie Oana (Ploiesti)

Municipal din Botosani

Academia Hagi (Ovidiu)

Dr. Constantin Radulescu (Cluj)

Concordia (Chiajna)

Dan Paltinisanu (Timisoara)

Trans-Sil (Targu Mures)

Emil Alexandrescu (Iasi)

Municipal din Severin

Extensiv (Craiova)

Cele mai mari stadioane neavizate

National Arena

Cluj Arena

VIDEO PROTVPLUS.RO

Șapte județe din România au fost incluse pe lista zonelor de risc de către Germania
BRAT