edi iordanescu CFR Cluj Superliga

"Nu ii e bine la echipa! A simtit-o pe pielea lui!" Care sunt motivele pentru care Edi Iordanescu a ales sa se desparta de CFR Cluj

Edi Iordanescu a ales sa plece de la CFR Cluj.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 28 Mai 2021, 09:08
Data actualizarii: Vineri 28 Mai 2021, 09:16

Antrenorul l-a inlocuit pe Dan Petrescu pe banca tehnica in decembrie si a reusit sa termine pe prima pozitie in playoff cu 54 de puncte adunate.

Ilie Dumitrescu si Florin Bratu au vorbit despre posibilele motive pentru care Edi Iordanescu a ales sa o paraseasca pe CFR Cluj, chiar daca a cucerit titlul.

Ilie Dumitrescu crede ca problemele financiare l-au determinat pe Edi Iordanescu sa plece de la formatia din Gruia si spune ca relatia lui cu conducerea era un subreda.

"N-am vorbit cu Edi, dar ce cred eu este ca el, la primul mandat, a semnat un contract foarte puternic. Ca dovada, dupa doua luni sau o luna si ceva, daca a fost demis, a primit o suma consistenta.

Acum nu i-a mai dat 8 luni plus un an, sau cat era. I-a dat doar pana la finalul sezonului. Cumva, daca treci testul, ne punem la masa si negociem. Acum el a trecut testul.

Nu stiu ce s-a intamplat, nu stiu ce e acolo. Eu nu cred ca Dan Petrescu semna pe 8 luni sau 6 luni. Vorbim de un proiect, adica lasa-ma si pe mine sezonul urmator. Poate nu s-au inteles, e vorba de un contract. Or mai fi mici restante, codite, da.

Eu cred ca poate nu se simte bine la echipa, a simtit-o pe pielea lui, a facut performanta, ne strangem mana si fiecare cu treaba lui. Nu vad alt motiv. E cea mai simpla plecare, super simpla, pentru ca i s-a terminat contractul, nu e ca la Zidane. Eu am crezut ca ii motiva pe jucatori pe acolo, dar baiatul asta i-a anuntat ca o sa plece de la CFR. Ce ne mai mira ca nu s-au inteles?", a declarat Ilie Dumitrescu, la DigiSport.

Florin Bratu este de parere ca Nelu Varga, patronul clubului ardelean, ar fi negociat cu alti antrenori inainte ca Edi Iordanescu sa anunte ca doreste sa plece si asta l-a determinat pe tehnicianul roman sa nu isi prelungeasca intelegerea cu CFR Cluj.

"El are o relatie buna cu Marian Copilu, prin el a venit acolo. Asta poate fi una dintre cauze ca patronul Nelu Varga a negociat cu alti antrenori, inclusiv cu Mutu. Strategia unei echipe nu se face in ultima zi. Nu s-a garantat un buget de transferuri, nu stiu, dar ceva a fost. Nu cred ca au fost foarte multe la mijloc, dar au fost foarte importante", a spus Florin Bratu.

Modifică setările cookies