Liga 1

Negoita nu dezarmeaza dupa raspunsul DUR(U) venit de la FRF: "Mergem la Lausanne, avem 50/50 sanse". "Cainii" viseaza la cupele europene

Negoita si-a dus la capat primul obiectiv fixat la Dinamo - iesirea din insolventa, iar acum vrea sa le indeplineasca fanilor alb-rosii un nou vis, acela al participarii echipei in cupele europene.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Septembrie 2015, 18:19
Data actualizarii: Marti 29 Septembrie 2015, 18:31

Dinamo a iesit din insolventa si are un vis secret - vrea sa obtina o derogare de la UEFA ca sa poata juca in Europa inca din sezonul viitor.

Planurile lui Negoita sunt insa date peste cap de faptul ca termenul pentru iesirea din insolventa a fost amanat in cel mai prost moment pentru clubul alb-rosu. Dinamovistii nu au iesit din insolventa cu 12 luni inaintea debutului noului sezon, asa cum prevad regulamentele UEFA, astfel ca participarea in cupele europene trebuie teoretic amanata pana in 2017.

Totusi, acest lucru nu-l impiedica pe seful din Stefan cel Mare sa spere, chiar daca Viorel Duru, presedintele Comisiei de Licentiere a FRF, a anuntat categoric: "Dinamo are zero sanse sa joace in Europa".

Actionarul majoritar al lui Dinamo spune ca a luat deja legatura cu oficialii UEFA si TAS si ca "sunt 50% sanse ca echipa sa joace in cupele europene inca din sezonul viitor".

"Facem tot ce ne sta in putinta pentru a juca anul viitor in cupele europene. Noi practic din luna martie am achitat tot ce aveam de platit prin planul de reorganizare. Si de pe atunci ar fi trebuit sa fim iesiti din insolventa, dar s-a mai lungit un pic. 

Platind tot, avem argumentele necesare pentru a sustine aceasta idee. Sunt sanse de 50-50 la suta sa putem juca in cupele europene. Eu am vorbit cu domnul Duru si nu exista practic un precedent. Ca urmare eu sunt in contact cu cei de la Lausanne si cautam solutii, sa mergem sa ne expunem punctul de vedere, sa cerem o derogare", a declarat Negoita.

Conform regulamentului UEFA, in cazul in care echipa pregatita de Mircea Rednic va ocupa la finalul sezonului actual un loc de cupe europene, aceasta nu ar avea dreptul sa obtina licenta UEFA, intrucat nu a iesit din starea de insolventa cu 12 luni inainte de inceperea sezonului 2016-2017.

CITESTE SI

Modifică setările cookies