Liga 1

Mutare bombă în fotbalul românesc! Principalul acționar din Giulești pleacă. Cine vine să îi ia locul

Martin Machon a renuțat la acțiunile pe care le deținea la Rapid încă din 2018.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2022, 17:09
Data actualizarii: Joi 28 Aprilie 2022, 17:15

Victor Angelescu şi Martin Machon, antreprenorul şi investitorul ceh de la APS Holding, dețineau împreună 97% din acțiunile Rapidului.

Martin Machon deținea 49% dintre acțiuni, iar acum acestea vor merge către Victor Angelescu, care, cel mai probabil, i le va ceda lui Dan Şucu, care va vira o sumă importantă direct în conturile clubului, bani din care se vor putea plăti inclusiv datoriile pe care gruparea de lângă Podul Grant le are, potrivit prosport.ro.

APS România cedează acțiunile deținute la Rapid către Angelescu

„Dezvoltarea Rapid București de-a lungul ultimilor patru ani a fost o mare provocare, însă a susținut totodată și creșterea brandului APS România. Le dorim Rapidului și lui Victor mult noroc în această nouă etapă din istoria clubului și așteptăm cu nerăbdare să vedem echipa la cel mai înalt nivel al competițiilor europene”, a declarat Martin Machon, CEO APS Group.

În timpul celor patru ani de colaborare a lui Machon cu FC Rapid Bucureşti, clubul a reuşit să revină în Liga I de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016. ''Iniţial, puţini au crezut în planul ambiţios de a readuce clubul în clasament, dar experienţa administrativă şi pasiunea pentru fotbal a proprietarilor clubului au dat roade, iar fiecare an a dus echipa cu un pas mai aproape de îndeplinirea scopului vizat. Clubul a făcut un pas incredibil avansând din liga a treia în clasamentul de top în doar patru ani. Primul sezon înapoi în top demonstrează că această echipă cu istorie bogată nu a revenit fără ambiţii, plănuind să lupte pentru participarea în competiţiile europene în următorii ani'', se arată în comunicat.

Martin Machon nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a promovat în prima ligă, investitorul a decis să-şi vândă acţiunile. Ambele părţi au căzut de acord să nu comenteze termenii tranzacţiei. FC Rapid va rămâne pe mâinile românilor, iar Machon nu plănuieşte, momentan, nicio investiţie în industria sporturilor şi vrea să se concentreze pe dezvoltarea APS România.

Modifică setările cookies