Cupa Romaniei

S-a decis! Finala Cupei României se va disputa pe stadionul Rapidului! Arena din Giulești va găzdui și un turneu final 

Ultimul act al Cupei România se va disputa pe cel mai nou stadion din București. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 14:28
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2022, 14:33

În primul tur din semifinala Cupei României, FC Voluntari a câștigat cu 2-0 duelul cu FC Argeș, pe un teren îmbibat de apă, în timp ce Sepsi OSK a reușit să o învingă pe deținătoarea trofeului, Universitatea Craiova, cu 2-1. 

Două din cele patru echipe vor disputa finala competiției pe stadionul din Giulești, pe 19 mai, după cum a hotărât Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în ședința încheiată pe 27 aprilie. 

Stadionul din Giulești va găzudi EURO U21 din 2023 

Pe lângă meciurile din Liga Națiunilor, pe care prima reprezentativă le va disputa pe noua arenă din Capitală, cu Finlanda, pe 11 iunie, și Muntenegru, în data de 14 iunie, stadionul va găzudi Campionatul European U21 din 2023, alături de stadionul din Ghencea, Cluj Arena și stadionul CFR-ului, „Dr. Constantin Rădulescu”. 

„Cu un an înaintea debutului turneului UEFA U21 EURO 2023, programat să se dispute în România, la București și Cluj-Napoca, și în Georgia, pe noua arenă din Capitală se vor juca meciurile echipei naționale a României cu Finlanda, 11 iunie, și Muntenegru, 14 iunie, ambele din Liga Națiunilor.

Prin organizarea celor două partide oficiale la distanță de doar 3 zile vor fi verificate toate facilitățile arenei, reprezentând, în același timp, și un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giulești. Testarea timpurie în condiții reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top.

Arena din Giulești va găzdui partide la EURO U21 din 2023. Celelalte stadioane gazdă ale turneului, ”Steaua”, Cluj Arena, ”Dr. Constantin Rădulescu”, au beneficiat deja de organizarea de meciuri internaționale de primă categorie”, este comunicatul oficial emis de FRF.

Modifică setările cookies