Motivul pentru care Florin Niță nu poate ajunge la FCSB. Duckadam, explicație în direct

florin nita FCSB Helmut Duckadam Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Iunie 2022, 20:42
Data actualizarii: Luni 27 Iunie 2022, 21:00

Duckadam, fost președinte de imagine la FCSB, a lucrat cu portarul Spartei Praga la trupa finanțată de Gigi Becali.

  • Florin Niță pleacă de la Sparta Praga și devine interesant pentru FCSB și CFR Cluj. 

Cel mai bun component al primei reprezentative în 2021, an încheiat cu ratarea barajului pentru calificarea la CM din Qatar, vrea să încerce o altă provocare la 34 de ani.

Deși a mai fost dorit de FCSB, fosta sa echipă, au apărut din nou informații potrivit cărora gruparea lui Gigi Becali și-a manifestat interesul pentru goalkeeper-ul tricolorilor. Pe fir a intrat însă și campioana CFR care își dorește un portar cu experiență, așa cum era Giedrius Arlauskis, lituanian plecat de la trupa din Gruia în același timp cu Marius Șumudică, cel care i-a lăsat locul lui Dan Petrescu. 

Fost președinte de imagine la FCSB, Helmut Duckadam știe exact modul în care Niță a progresat. Din rezervă, ajunsese titular incontestabil, apoi a fost dorit de mai multe echipe din străinătate. A ales Sparta Praga, în cele din urmî, însă a decis că e timpul să părăsească campionatul Cehiei. 

Duckadam susține că Niță nu se va întoarce în România, iar FCSB nu-l va achiziționa întrucât beneficiază în prezent de doi portari tineri, Ștefan Târnovanu și Andrei Vlad. 

"A fost foarte iubit la FCSB și mi-e greu să cred că ar face pasul la CFR. Am înțeles că are și o ofertă din Elveția, i s-ar potrivi mai bine Elveția, deoarece la FCSB sunt doi portari tineri și automat (n.r.: Ștefan Târnovanu și Andrei Vlad) ar trece pe bancă dacă ar veni Niță. El va face ce e mai bine pentru el și pentru familia lui", a declarat Helmut Duckadam, la televiziunea Digisport.

  • 23 de meciuri a strâns Florin Niță la Sparta Praga în sezonul trecut
  • 110 partide a strâns Niță în tricoul Spartei, în 41 dintre ele menținându-și poarta intactă

Bogdan Apostu a confirmat plecarea lui Florin Niță de la Sparta Praga

Impresarul Bogdan Apostu a confirmat că Florin Niță va pleca de la Sparta Praga în această vară și "va face obiectul unui transfer important".

"Următorul transfer important va fi cel al lui Florin Niță. Cu siguranță va pleca de la Sparta Praga și va face obiectul unui transfer important. Rămâne să vedem unde, există discuții pe mai multe planuri. În cel mai scurt timp, Florin va lua o decizie. El poate să apere la orice echipă, e o strategie, viziunea clubului. A demonstrat peste tot că poate și sunt sigur că va apăra la o echipă de nivelul lui.

Florin Niță nu poate ajunge la o echipă normală, medie, din două considerente: Florin Niță este titularul echipei naționale și din rațiuni financiare, are un salariu pe care nicio echipă medie nu i-l poate suporta.  Va fi o echipă importantă! Va evolua constant de acum încolo. Sunt discuții concrete, avansate. M-au întrebat mai mulți de el, nu doar CFR Cluj", a spus Bogdan Apostu, la Digisport.

VIDEO Adi Popa, la Poveștile Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!