Motivul INCREDIBIL din cauza caruia se INFECTEAZA jucatorii la Chiajna! Ce se intampla,de fapt, pe gazonul sintetic al Concordiei

Dupa Maftei, care anul trecut a fost tinut pe margine saptamani bune din cauza unei infectii provocate de o bacterie pe stadionul din Chiajna, si Budescu s-a plans de o afectiune asemanatoare.
Cupa Romaniei se vede la Sport.ro: Pandurii - Dinamo, miercuri, ora 20:30 / Baia Mare - Steaua, joi, 20:30

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Octombrie 2015, 16:11
Data actualizarii: Luni 26 Octombrie 2015, 16:25

Daca responsabilii cu intretinerea gazonul artificial de la Chiajna sustin ca nu e nimic in neregula pe 'covorul' Concordiei, explicatiile stiintifice ii contrazic. Singurul 'sintetic' din Liga I creeaza pericol pentru fotbalistii care intra sa joace pe el! Argumentele sunt oferite de Brad Fresenburg, expert al Universitatii Missouri. In afara problemelor musculare, afectiunile si infectiile pielii sunt cele mai des intalnite!

"Iarba naturala are un sistem al ei, practic se curata singura. Terenurile sintetice nu au asa ceva. Exista caldura, exista umiditate, iar bacteriile o duc perfect intr-un astfel de mediu. De pe un gazon artificial, transpiratia, scuipatul si sangele nu au unde sa plece", a explicat Fresenberg pentru Scijourner.org.

In cazul in care terenurile sintetice nu sunt curatate asa cum ar trebui, riscul infectarii e urias, sustine Fresenberg. 'Igiena gazonului' ar trebui sa insemne ingrijirea cu un dezinfectant cu o consistenta asemanatoare celui folosit in spitale.

Modifică setările cookies