Mihai Stoica ridiculizează comunicatul Rapidului, emis după remiza cu CS Mioveni din Superligă

Mihai Stoica CS Mioveni - Rapid Bucuresti Rapid Bucuresti Superliga Superliga Mihai Stoica (MM)
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Februarie 2023, 21:35
Data actualizarii: Sambata 18 Februarie 2023, 21:35

Cele două formații s-au duelat în etapa cu numărul 26. Meciul a fost LIVE TEXT pe www.sport.ro și s-a încheiat 0-0.

Rapidul a emis un comunicat în care au contestat două penalty-uri neacordate (7', 63'), dar și repetarea loviturii de pedeapsă pe care golgheterul Marko Dugandzic nu a reușit să o transforme a doua oară, chiar dacă inițial mingea intrase în poartă, din minutul 86. 


„FC Rapid a ținut și ține, din punct de vedere a politicii clubului, să mențină un echilibru și o echidistanță în ceea ce privește judecățile legate de meciuri, arbitraje și adversari. De la revenirea în Liga I am considerat că drumul nostru trebuie să fie unul drept, constant și insensibil la piedicile care apar dintr-o parte sau alta.

Există însă și un capăt al drumului drept care duce către o prăpastie. Ultimul exemplu este meciul disputat de Rapid la Mioveni, în fața unui adversar care și-a apărat fair-play șansele, dar al cărui rezultat final a fost influențat radical de maniera de arbitraj. 

Într-o partidă dominată total de către Rapid din toate punctele de vedere, cifric, statistic, scorul final reprezintă în fapt o viciere de rezultat.

Imaginile video demonstrează clar erorile de arbitraj cu două penaltyuri neacordate echipei noastre și cu repetarea unei lovituri de pedeapsă judecată cel puțin bizar, cu toate că în teorie este acoperită de regulament. 

Importante rămân însă cele două penalty-uri neacordate, în contextul în care acordarea măcar a unuia dintre ele ar fi schimbat definitiv soarta partidei și implicit rezultatul final.

Altfel, observăm din ce în ce mai des o dublă măsură în aplicarea regulamentului și în judecarea fazelor de către arbitri. Dar nu ne dăm seama dacă această dublă masură are legatură cu arbitrul sau cu adversarul”, se arată în comunicatul emis de Rapid.


Mihai Stoica ridiculizează comunicatul Rapidului, emis după remiza cu CS Mioveni din Superligă

Iar managerul general FCSB, Mihai Stoica, nu s-a abținut să nu vorbească despre comunicatul emis de „alb-vișinii”. Oficialul grupării „roș-albastre” a făcut remarci cu privire la fazele contestate de echipa din Giulești, dar și despre limbajul folosit de rapidiști.

„(n.r. despre prima fază contestată de Rapid) Eu nu văd contactul, alunecarea se face după Kait. Eu aşa văd. Jucătorul estonian sare în piscină. El cade de parcă sare un gard, văd o simulare! Aş învoca şi eu două faze: la penalty-ul de la CFR şi penalty-ul neacordat pentru Universitatea Cluj, în meciul cu Rapid. Ălea înseamnă greşeli grave de arbitraj, ăstea nu sunt greşeli grave.

Şi exprimarea aia: cel puţin bizar, eu dacă era unul la mine care să scrie aşa ceva, o mare sancţiune îşi lua. Cum adică e ”cel puţin bizar”? Şi cel mult ce? Dacă aici discutăm de penalty şi nu discutăm despre penalty la Coman la Voluntari, atunci eu chiar nu înţeleg nimic. (n.r. despre exprimarea din comunicatul Rapidului) Bizară dar regulamentară, ce înseamnă asta? Când intră şi se dă gol, se repetă, ce facem? Punem mâna pe ecran să nu se vadă?!”, a spus Mihai Stoica, potrivit Orange Sport.

CS Mioveni - Rapid București 0-0

Rapid a dominat-o pe CS Mioveni, iar potrivit informațiilor oferite de site-ul de specialitate FlashScore, giuleștenii au avut 21 de ocazii de gol, în timp ce gazdele doar trei. De asemenea, aceeași sursă a indicat că ambele echipe au avut 50 la sută procente în ce privește posesia.

În minutul 83, „alb-vișinii” au câștigat o lovitură de la unsprezece metri. Dugandzic a transformat în primă fază, însă penalty-ul a fost reluat din cauza faptului că jucătorii au intrat în careu înainte de execuție, iar atacantul a ratat, ulterior.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!