Mihai Pintilii, văzut principalul responsabil pentru ascensiunea FCSB-ului: „Tot ce le cere, el a făcut înainte!” 

mihai pintilii FCSB Robert Ion Superliga Mihai Pintilii
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 17:34
Data actualizarii: Sambata 07 Ianuarie 2023, 17:35

Cu Mihai Pintilii pe banca tehnică, FCSB a terminat 2022 pe locul 3 și s-a apropiat la 7 puncte de liderul Farul Constanța.

FCSB a terminat 2022 pe locul 3 în campionat, cu 38 de puncte acumulate după 21 de etape, la 6 puncte în spatele CFR-ului și cu 7 puncte mai puțin decât liderul Farul Constanța. Cele 6 victorii din ultimele 7 partide obținute de Mihai Pintilii (38 ani) au făcut ca clubul roș-albastru să reintre în lupta la titlu. 

Mihai Pintilii, văzut omoul potrivit la FCSB de către Robert Ion

Robert Ion (22 ani) a împărțit vestiarul cu Mihai Pintilii la FCSB. Actualul jucător al Politehnicii Iași mărturiseșe că abilitățile antrenorului de lider erau accentuate și când acesta activa ca fotbalist profesionist. Acesta își amintește cu plăcere că Mihai Pintilii îi sfătuia și asculta pe juniorii roș-albaștrilor cu fiecare ocazie. 

„Era un lider şi cuvâtul lui era respectat în vestiar. Orice spunea, toată lumea lua aminte la ce zice. Era un om foarte cald, pe care n-aveai cum să te superi, pentru că orice spune, o spunea din inimă, nu încerca să-ţi dea în cap. Chiar încerca să-ţi dea nişte sfaturi constructive. Ajunsese la o vârstă la care ştia că poate să-i influenţeze pe alţii şi făcea lucrul ăsta în mod pozitiv şi asta era foarte important, să nu percepem informaţiile pe care le primim...

Când eşti copil, ţi se pare că te învaţă pe tine, îmi dă mie sfaturi... el le spunea aşa încât să le iei ca atare, să te bucuri de ce îţi spune. Pe lângă faptul că ştie cum să le vorbească jucătorilor, e foarte important că el a trecut din a fi coleg de-ai lor la antrenor. Toţi ştiu că, ce le cere, el făcea înainte.

El nu poate să ceară ce nu ar fi făcut... El ştie cum să le spună lucrurile, dacă e antrenament dificil, e conştient că şi el a fost în partea aceea, pentru că e foarte greu să lucrezi cu Tommy.

Lucrează foarte greu, ştie ce să le zică, el a trecut şi prin primul mandat al lui Tommy, în care erau mai grele antrenamentele, are toate atuurile Mihai Pintilii”, a declarat Robert Ion pentru Orange Sport.

Robert Ion a semnat cu FCSB în 2017, când avea doar 17 ani. Însă mijlocașul ofensiv a bifat doar 5 prezențe pentru clubul patronat de Gigi Becali (64 ani). A fost împrumutat în două rânduri la Academica Clinceni și o dată la FC Voluntari, ca în vara lui 2022 să fie cumpărat de Farul Constanța. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!