Marius Măldărășanu, un car de nervi: „O greșeală cum nu există în fotbal!” Condamnă depunctarea: „Nu poți să iei 9 puncte dintr-o dată!”

Marius Maldarasanu Hermannstadt petrolul - hermannstadt Superliga Marius Măldărășanu
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Februarie 2023, 22:50
Data actualizarii: Luni 13 Februarie 2023, 22:50

Marius Măldărășanu și-a spus oful după eșecul lui Hermannstadt cu Petrolul Ploiești, 0-2, din etapa 25 a Superligii.

FC Hermannstadt a pierdut meciul cu Petrolul Ploiești, 0-2, din etapa 25 a campionatului. „Lupii galbeni” au deschis scorul rapid, în minutul 16, după ce Florin Bejan (31 ani) a pierdut mingea în fața lui Christian Irobiso (29 ani), care l-a servit perfect pe Jair (28 ani). În repriza a doua, din servant, Irobiso s-a trasformat în finalizator și a făcut 2-0, după o centrare excelentă a lui Constantin Budescu (33 ani). 

Marius Măldărășanu, supărat pe greșelile elivilor săi și pe depunctare

Marius Măldărășanu (47 ani) nu-și explică modul în care Florin Beja a greșit la faza primului gol. Mai mult, antrenorul lui Hermannstadt consideră că elevii săi nu au știut să gestioneze superioritatea numerică încă din minutul 57, când Irobiso a văzut al doilea galben, și condamnă că s-au hazardat să arunce toate mingiile pe vârful de atac. 

„Pierzi, 0-2, dacă nu vezi meciul, te gândești că a fost o victorie a Petrolului fără drept de apel. Dar, pentru mine, prima repriză a fost una dintre cele mai bune în acest campionat. Am pus presiune pe adversar, ei au fost pragmatici, au încercat mult contraatac, a apărut o greșeală cum nu există în fotbal. Nu se face o astfel de gafă într-un moment în care faza aia nu anunța nimic. 

Pe urmă, la 0-2, e ușor să te închizi. Chiar dacă am jucat în superioritate, ne-am încăpățânăt să aruncăm mingile direct pe atacanți, ceea ce nu trebuia să facem. Trebuia să aducem mingea la margine, să venim cu centrări, plus combinații. Așa trebuie să joci când e jocul aglomerat. La 2-0 era normal că se vor închide și vor încerca contraatacul”, a declarat Marius Măldărășanu la finalul meciului.

Antrenorul lui Hermannstadt a vorbit și despre depunctarea de 9 puncte din cauza datoriilor, care o obligă pe echipa din Sibiu să se lupte la retrogradare. Marius Măldărășanu consideră că penalizările ar trebui aplicate progresiv, în cazul în care clubul nu-și rezolvă problemele financiare. 

„Nu o să dau acum la televizor într-un jucător, însă vom analiza. Din păcate, sunt greșeli. Nu cred că e vreun antrenor care să te învețe ce să faci la faza aia. Greșelile nu s-au făcut din cauza mentalului, că ne-au luat nouă punctele. Nu trebuie să o dăm pe aceste 9 puncte. 

Acea depunctare mi se pare foarte dură. Nu poți să faci lucrul acesta dacă vrei să ajuți fotbalul. Poți să iei câte un punct, după o lună vii iar... Vezi dacă lucrurile s-au reglat, iei 6 și pe urmă 12. Așa o echipă poate ajunge în faliment. Noi dacă nu le băteam pe Farul și pe CFR eram pe ultimul loc. Trebuie ca totul să se joace pe teren. Nu poți 9 puncte dintr-o dată... Sunt echipe sau patroni care renunță. Cu ce mă încântă dacă eram pe 6? Lumea mă judecă unde sunt... la retrogradare. E greu”, a mai spus Marius Măldărășanu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!