Marius Avram își apără fratele după ofsaidul care a cântărit în câștigarea titlului de către CFR: „A fost ghinion!”

Marius Avram CFR Cluj fc voluntari FCSB Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Mai 2022, 10:10
Data actualizarii: Marti 17 Mai 2022, 10:21

Fostul arbitru pune pe seama ghinionului erorile de arbitraj, din penultima etapă, care au ajutat-o pe CFR Cluj să câștige al cincilea titlu consecutiv. 

În penultima etapă a sezonului, FCSB s-a încurcat cu FC Voluntari, 2-2, pe Arena Națională, elevii lui Toni Petrea (47 ani) fiind obligați să câștige pentru a juca ultima partidă cu CFR, cu titlul pe masă, la Buzău. Doar că acest lucru nu s-a întâmplat, iar clujenii s-au impus în fața Universității Craiova, 2-1, și au acumulat cele 3 puncte de care aveau nevoie pentru a deveni matematic campioni. 

Însă, golul egalizator al Voluntariului, înscris de Cristian Costin (23 ani), în minutul 88, a venit în urma unei poziții de ofsaid a mijlocașului. Iar primul gol al CFR-ului cu Universitatea Craiova, marcat de Nana Boateng (28 ani), a venit tot după o poziție neregulamentară. 

Dar Marius Avram (42 ani) își apără fratele fratele pentru eroare din partida cu FCSB și consideră că și Mircea Grigoriu nu trebuie invinuit pentru că nu a observat poziția afară din joc a lui Boateng. Totodată, fostul arbitru este de părere că cei doi vizați au avut ghinion ca ambele faze să fie în favoarea grupării din Gruia. 

Marius Avram: „Se încadrează la greșeli normale, umane!” 

„Atât în meciul Voluntari – FCSB, cât și în meciul CFR – Craiova, la ambele faze, deciziile au fost greșite și ar fi trebuit ca arbitrii asistenți să ridice fanionul pentru a spune că este ofsaid.

În cazul ofsaidului, recomandările sunt în felul următor: atunci când nu ești sigur, când doar simți că a fost, dar nu poți să bagi mâna în foc, și aici vorbim de aceste faze limită de 3 centimetri, instrucțiunile sunt să nu ridici. Nu sunt 'dă credit atacului', ci 'nu ridica steagul'. La fel de bine, instrucțiunile sunt să nu ridici steagul la acele faze în care nu ești sigur dacă intră sau nu intră mingea în poartă. Ei bine, la acea fază, concluzia este că dai credit apărării. Deci, iată două situații în care arbitrii asistenți sunt sfătuiți să nu ridice și într-una se dă credit atacului și în cealaltă, apărării.

Din punct de vedere al observatorului, recomandarea este să se dea credit arbitrului asistent, adică observatorul va menționa în momentul de joc că arbitrul a greșit, dar fiind vorba despre o fază limită, de câțiva centimetri, 'dau credit arbitrului și îi dau notă de trecere pentru meciul următor'. De ce? Pentru că se consideră faptul că genul acesta de eroare se consideră normală de joc, imposibilă de văzut, acceptată de toată lumea.

Ghinionul acestor doi băieți, atât al fratelui meu, cât și al lui Mircea Grigoriu, a făcut ca aceste două faze să apară în aceste două meciuri și amândouă au fost și în favoarea lui CFR, alt ghinion. Se încadrează la greșeli normale, umane”, a declarat Marius Avram pentru ProSport

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!