Marius Avram Dan Petrescu Superliga Superliga Marius Avram

Marius Avram îi dă dreptate lui Petrescu! Ce spune fostul arbitru despre „liniile” din Superliga

Fostul arbitru Marius Avram i-a dat dreptate lui Dan Petrescu, după ce antrenorul campioanei CFR Cluj s-a arătat nemulțumit de modul în care tratează fazele cei din cabin VAR.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 Aprilie 2023, 08:40
Data actualizarii: Marti 04 Aprilie 2023, 08:46

Fostul arbitru FIFA recunoaște că în momentul de față tehnicienii prezenți în cabina VAR nu reușesc să traseze corect liniile care să indice offside-ul.

„Au fost patru faze importante în acest meci. Meciurile dintre CFR și Craiova sunt întotdeauna foarte intense, foarte tari, foarte dure, de foarte multe ori se termină egal.

Au fost două faze cerute, în timpul jocului, de către cei de la CFR Cluj de lovitură de la 11 metri. La ambele, eu spun că Istvan Kovacs a procedat corect.

Apoi, a fost o fază, în a doua repriză, în care cei de la Craiova au cerut lovitură de la 11 metri. Eu spun că, din nou, Istvan Kovacs a procedat corect.

Acum, li s-a trasat arbitrilor această linie, de ceva timp, recent, prin care să nu mai acorde lovituri de la 11 metri decât dacă este ceva foarte clar.

O ușoară mână, o ușoară împingere, un contact la nivelul călcâiului nu se mai sancționează. De unde pleacă, de fapt? În legile jocului, scrie: lovește sau încearcă să lovească, pune sau încearcă să pună piedică, iar cei de la UEFA au insistat că nu scrie în legile jocului 'atinge un adversar' că fotbalul e un sport în care se ating între ei jucătorii, la cornere se mai țin, când luptă pentru minge mai apare o mână care poate să împingă un adversar ușor și această atingere este tolerabilă de către arbitri și nu este considerată fault.

Evident că sunt controverse. Unii pot să spună că l-a împins astfel încât l-a dezechilibrat, alții spun că nu e suficientă acea împingere pentru a-l dezechilibra. Până la urmă, atunci când există păreri diferite, decizia arbitrului din teren eu spun că e cea căreia trebuie să îi dăm credit.

Faza de ofsaid… Ce se întâmplă cu liniile astea? Nu au credibilitate. De acolo pleacă toate discuțiile astea. Unghiurile pe care ni le oferă, liniile și felul în care acestea sunt trase de către acei operatori, împreună cu arbitrul VAR și asistentul care se află acolo, nu au credibilitate, nu ne oferă suficientă imagine nouă, celor care privim din exterior, astfel încât să putem să spunem sută la sută că decizia este corectă.

(n.r. adică nu sunt paralele cu liniile terenului?) Par ciudat trase liniile alea. Am văzut și ce s-a întâmplat la CFR – Rapid, unde era halucinant cât de lată era acea bandă între jucători. Acum, din nou, avem niște linii care par ciudat trase”, a spus Marius Avram, potrivit Prosport.

Universitatea Craiova - CFR Cluj, scor 1-1

Universitatea Craiova şi CFR Cluj au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), duminică seara, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, într-un meci din etapa a doua a fazei play-off a Superligii.

„Liniile sunt cum vrei noi în România. Maglica a dat gol, l-a anulat (n.r. cu Rapid), aici l-au validat. Așa e în România, tragem liniile să nu fie bine pentru CFR”, a spus Dan Petrescu, la finalul meciului cu Universitatea Craiova.

Ambele formaţii au câte două egaluri în play-off.

Universitatea e neînvinsă de cinci etape, trei victorii şi două egaluri. CFR e neînvinsă de şapte etape, în care are patru victorii şi trei egaluri.

Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat, fiecare câştigând cu 2-0 pe teren propriu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!