Marius Avram acuză, după ce Homawoo l-a băgat în spital pe Luca Mihai: ”Am văzut declarația lui Hațegan”

Marius Avram Dinamo - Poli Iasi Ovidiu Hategan Superliga Marius Avram / Captură Arena SPORT.RO
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 18:53
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 18:53

Dinamo - Poli Iași s-a terminat 1-0, iar partida a fost dictată, în mod special, de faultul comis de Josue Homawoo din minutul 29 la Luca Mihai, care a fost, ulterior, transportat de urgență la Spitalul Elias din Capitală cu multiple fracturi craniene.

Pentru acțiunea respectivă, Ovidiu Hațegan, ”centralul” meciului, i-a arătat doar cartonașul galben lui Homawoo. Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a revenit cu un comunicat în care a menționat că Hațegan ar fi trebuit să-l elimine pe jucătorul dinamovist, în urma unui val de reacții negative în spațiul media.

Marius Avram acuză, după ce Homawoo l-a băgat în spital pe Luca Mihai: ”Am văzut declarația lui Hațegan”

Ovidiu Hațegan a reacționat după decizia controversată și a evidențiat că nu a conștientizat gravitatea faultului comis de Homawoo. Marius Avram, fost arbitru în Liga 1, nu crede în declarațiile lui Hațegan și a ținut să puncteze că decizia ”centralului” din Dinamo - Poli Iași a fost cea mai mare greșeală de arbitraj a etapei #4.

”Comportamentul lui de după ce a fluierat faultul ne mai arată că a înțeles perfect că s-a întâmplat ceva grav acolo. Avea unghiul perfect, nu era mascat de nimeni, avea câmp vizual liber. Își dă seama că este ceva grav la această fază. Chiar și așa, a luat o decizie care a uimit pe toată lumea și a acordat doar cartonașul galben.

Am văzut și declarația lui Ovidiu Hațegan de după meci, probabil a simțit nevoia de a se scuza. Din punctul meu de vedere, nu a fost complet sinceră această declarație, deoarece a spus 'nu am înțeles pe moment gravitatea situației', dar limbajul corpului lui, disperarea cu care cheamă medicul, duc la ideea că a înțeles perfect gravitatea situației pe moment, iar nu ăsta este motivul pentru care nu a dat cartonaș roșu.

Bănuiala mea este că s-a lăsat influențat, posibil, pentru că duce mâna la ureche de mai multe ori, probabil să se consulte cu cineva. Aici VAR-ul trebuia să intervină și să-i arate faza.

Existau două ieșiri la această fază. Ceea ce trebuia să se întâmple, VAR-ul să intervină, să-i arate reluarea și să schimbe culoarea cartonașului. Ori Ovidiu, la experiența lui, să-și dea seama că ceva e în neregulă acolo și să ceară el vizionarea fazei. Chiar dacă ar fi cerut și ar fi concluzionat că rămâne decizia de a acorda cartonaș galben, toată lumea ar fi văzut că el este conștient de fază.

Sunt convins că dacă ar fi văzut acea reluare, el ar fi luat decizia corectă, aceea de a acorda cartonaș roșu. Este cea mai mare greșeală a etapei”, a spus Marius Avram, potrivit DigiSport.

Dinamo - Poli Iași 1-0

A fost un meci extrem de încrâncenat pe "Arcul de Triumf". Eliminarea lui Bouhenna în minutul 20 și contactul dur dintre Homawoo și Luca Mihai din minutul 29 au demonstrat-o din plin.  Golul victoriei "câinilor" a venit abia în minutul 90+3, după o execuție foarte bună a lui Ahmed Bani la colțul scurt.

În urma acestei victorii, Dinamo a urcat pe locul 13 în clasament, cu 19 puncte, fiind la două lungimi de poziția care asigură salvarea directă de la retogradare. Etapa următoare Dinamo se va deplasa la Craiova, pentru meciul cu FCU, în timp ce Poli Iași va primi vizita lui FC Voluntari.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!