Marica, inspirat de Mircea Lucescu sa cumpere Farul Constanta: "Sa readucem cluburile mari la viata!" Mesajul fostului jucator

Marica, inspirat de Mircea Lucescu sa cumpere Farul Constanta: "Sa readucem cluburile mari la viata!" Mesajul fostului jucator

Marica vrea sa readuca Farul pe prima scena a fotbalului romanesc. 

Fostul fotbalist Ciprian Marica (32 de ani) a achizitionat, marti, la licitatie marca, sigla si culorile FC Farul Constanta, echipa aflata in procedura de faliment din 2015, el declarand ca toate cluburile mari ale Romaniei trebuie readuse la viata.

"Cu ceva timp in urma, discutam cu Mircea Lucescu la o cafea. La un moment dat, ma intreaba din senin: "Cum iti hranesti tu pasiunea, cum te dedici activitatii care sa-ti aduca bucuria aia venita din pasiune?" Mi-am promis atunci ca voi acorda mai mare atentie fotbalului. Nu mai pot juca, dar pot sa ajut! Nu poti fi doar un observator cand fotbalul care ti-a dat totul trece prin momente dificile.

Trebuie sa ajutam cu totii fotbalul romanesc. Fenomen care, in primul rand, are o mare problema de identitate. Temelia lui a fost subrezita cand am lasat sa dispara echipele de traditie. Primul pas: trebuie sa readucem cluburile mari la viata, sa readucem oamenilor bucuria traita langa echipa pentru care au cantat, au scandat, au plans. Daca marile cluburi, echipele cu traditie vor redeveni puternice, fotbalul romanesc va redeveni puternic.

Eu am ales sa ajut sa readucem stralucirea unui club important in fotbalul romanesc, Farul Constanta. Sa repunem caramida la temelie, sa-i recuperam certificatul de nastere, sa-i redam identitatea, sa-i scoatem din nou la lumina istoria si performantele la care au trudit generatii de fotbalisti", a spus Marica, intr-un mesaj postat pe contul sau oficial de Facebook.

Format de clubul Dinamo Bucuresti si retras din activitate de la FCSB, Ciprian Marica a sustine ca are nevoie de sprijin din partea tuturor constantenilor pentru ca Farul sa redevina ceea ce a fost. "Dar acesta este un prim pas, facut cu bucurie, cu cele mai bune intentii si cu o mare deschidere. Mai departe, trebuie consens, trebuie sprijin, trebuie ca toti cei care pot, sa puna umarul, sa construiasca un proiect solid, demn de un etalon al fotbalului romanesc. Care fotbal a fost avariat grav de dispute mici, de orgolii nepotrivite, de amestec al competentelor, de scandaluri inutile. Vreau sa fie clar un lucru: am muncit mult pentru a-mi construi un nume, o cariera. Am stat departe de orice scandal si mereu voi face asta. Scandalurile au adus doar nenorociri in aceasta tara, daca vrem sa ne dezvoltam, trebuie sa facem lucrurile corect. Atat. Nu sa ne irosim in dispute inutile, contestari, pus bete in roate. Eu pot sa ofer priceperea mea, entuziasmul meu, dragostea imensa pentru fotbal. Fara tensiuni, fara rautati, fara interese ascunse, pentru ca nu ma caracterizeaza", a mentionat Marica.

El a explicat ca a ales sa achizitioneze marca gruparii FC Farul pentru ca orasul Constanta este a doua lui casa. "De ce Farul? Tocmai pentru ca in copilarie, in adolescenta, asa am crescut, cu Farul un punct de referinta in fotbalul romanesc. Pentru ca orasul Constanta a devenit a doua mea casa. Pentru ca aici, pe stadionul Farul, am trait momente extraordinare la echipa nationala. Pentru ca am iubit sa joc aici, am trait sentimente unice transmise de tribuna plina pana la refuz la meciurile Romaniei. Pentru ca fotbalul nostru are nevoie de un punct de echilibru in aceasta zona, iar orasul Constanta, judetul Constanta, Dobrogea toata, au forta necesara sa faca Farul sa straluceasca si merita sa retraiasca momentele de magie pe care le-au trait parintii, bunicii. Pentru ca timpul trece si cresc copiii care nu au apucat sa vada cu ochii lor un meci al celor despre care le povesteau adultii. Timpul devine un dusman daca nu actionam. E momentul sa fie redat fotbalului romanesc un simbol si sa fie luat drept model si de alte orase mari", a mai afirmat Marica.

Conform site-ului ziarului Telegraf Constanta, licitatia pentru marca, sigla si culorile clubului FC Farul a pornit de la 35.000 de euro si a fost achizitionata in final de Ciprian Marica cu suma de 43.300 de euro.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Eroul de la Colectiv. Un tânăr a povestit cum s-a întors în iadul din club ca să salveze vieți
BRAT