Marian Iancu, sfat pentru Dan Șucu: ”Dacă face asta, Rapidul va avea șanse la campionat”

Marian Iancu Dan Șucu Rapid Superliga Superliga Marian Iancu
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2024, 19:57
Data actualizarii: Marti 02 Aprilie 2024, 19:56

Giuleștenii ocupă locul patru în play-off-ul Superligii României.

Rapid București a înregistrat două rezultate negative în primele două runde ale play-off-ului, A pierdut cu Farul Constanța ”acasă”, scor 1-2, și cu Universitatea Craiova pe ”Ion Oblemenco”, scor 1-2.

Marian Iancu, sfat pentru Dan Șucu: ”Dacă face asta, Rapidul va avea șanse la campionat”

Pe ”Oblemenco” au asistat acționarii de la Rapid, Dan Șucu și Victor Angelescu, din tribune, alături de suporteri, după ce Șucu a acceptat propunerea lui Gheorghe Răducan, zis ”Corsicanu”.

Marian Iancu, fost patron la Poli Timișoara, a vorbit despre Dan Șucu și a semnalat că patronul trebuie să investească și mai mulți bani la vară dacă își dorește ca Rapidul să aibă șanse la campionat sezonul următor.

”Fierul se căleşte în foc. Faptul că a mers cu galeria şi a suportat înfrângerea de la Craiova lasă urme. Eu sper să lase urme bune. Sper să înţeleagă că fotbalul nu e predictibil, că ai o obligaţie ca patron să bagi bani, apoi să bagi şi mai mulţi, iar într-un final şi mai mulţi bani, dar nu ai garanţia unor rezultate. 

A trebuit să treacă şi prin asta ca să înţeleagă că fotbalul nu e predictibil, precum o afacere. Dacă investeşti bine şi ştii obiectivul de activitate ai şi rezultate, dar la fotbal nu e aşa. Aici depinzi de mulţi factori care să te perturbe. O să înţeleagă lucrul ăsta. 

Rapid trebuie să facă şi o reformă administrativă, nu doar sportivă, trebuie să continue investiţiile, trebuie să nu vândă nucleul de 18-20 de jucători şi la anul va fi matură să câştige campionatul. Erau toţi, s-a cufundat în mijlocul mulţimii, a ales să fie ca toţi.

Cât timp investeşti, cât timp bagi bani, eu mă opresc cu reproşurile, pentru că el cu adevărat a început să investească şi a investit mult şi a investit bine, 80-90% cu rezultate, iar atunci nu pot fi decât obiectiv, altfel aş fi subiectiv şi aş avea un interes să continui să-l critic. 

S-a călit, a trecut prin treaba asta să fie în galerie şi să vezi cum e să pierzi, a suferit alături de ei, a mâncat alături de ei, iar acum trebuie să ia şi măsuri. Obligatoriu să nu se oprească din a investi, din vară încă 3-4 milioane şi atunci... Să nu vândă, iar atunci va avea şanse la campionat”, a spus Marian Iancu, potrivit OrangeSport.

Cum arată play-off-ul Superligii României

Standings provided by Sofascore
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!