marco dulca Chindia Targoviste FCSB Superliga

OFICIAL Marco Dulca și-a găsit echipă, la două săptămâni după plecarea de la FCSB!

Mijlocașul Marco Dulca (23 de ani) a revenit la Chindia Târgoviște, după mai puțin de cinci luni petrecute la FCSB.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 11:00
Data actualizarii: Miercuri 18 Ianuarie 2023, 10:59

Chindia Târgoviște a anunțat revenirea lui Marco Dulca la echipă, la două săptămâni după ce fotbalistul și-a reziliat contractul cu FCSB. 

Marco Dulca a revenit la Chindia

În perioada recentă, Cristi Dulca, tatăl mijlocașului, spunea că fiul său ia în calcul și variante din străinătate, însă, în cele din urmă, fostul internațional U21 a preferat să se întoarcă la formația dâmbovițeană, singura din România la care mai putea juca în acest sezon.

"Bun (re)venit, Marco Dulca!

Clubul nostru anunță transferul lui Marco Dulca (mijlocaș, 23 ani, ex-FCSB). Marco a mai jucat în tricoul echipei noastre în perioada august 2020- august 2022. 

Mult succes și cât mai multe realizări alături de Chindia Târgoviște!", a anunțat Chindia Târgoviște.

Cumpărat de FCSB în august, de la Chindia, pentru 250.000 de euro, Dulca a prins doar 13 meciuri oficiale în tricoul vicecampioanei - 416 minute, în total. Prestațiile sale nu l-au convins pe Gigi Becali, care a anunțat public în mai multe rânduri că vrea să scape de mijlocașul născut în Coreea de Sud. În cele din urmă, părțile au ajuns la un acord, iar Marco și-a reziliat contractul cu FCSB.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Marco Dulca, conform Transfermarkt
  • 16 meciuri a strâns Dulca în acest sezon, 13 la FCSB și trei la Chindia

Cristi Dulca: "Nu regretăm că Marco a mers la FCSB. E un mariaj care n-a fost pe placul părților"

Tatăl său, fostul internațional Cristi Dulca, a spus recent că nici el și nici fiul său nu regretă mutarea la formația bucureșteană, însă este de părere că fotbalistul nu a primit suficiente șanse de a demonstra pe teren că are valoarea necesară.

"Din păcate, Marco nu a primit atâtea șanse câte ne-am fi dorit noi. A jucat foarte puțin și cred că ar fi meritat să fie mai mult folosit. Chiar am vorbit cu nea Gigi pe tema aceasta, dar asta e viața. Nea Gigi, în stilul dânsului... dar nu regretăm acest pas. E ca un mariaj care n-a fost pe placul părților.

Să nu uităm că Marco a avut o experiență foarte plăcută jucând în Conference League. A avut meciuri bune cât a jucat, în afară de meciul cu Farul, când toată echipa a jucat modest. În rest, nu pot să spun că a fost sub nivelul echipei. Mie îmi pare rău că nu a primit mai multe șanse, mai multe minute. Ăsta e regretul meu. La FCSB a întâlnit un grup frumos, condiții bune, antrenori buni și nu cred că a fost un pas greșit.

Eu nu vreau să scot Wyscout sau Instat și să arăt că el, în 45 de minute, a avut al doilea coeficient pe toată echipa într-un meci. Sigur, Marco e un jucător care muncește foarte mult, e util la mijlocul terenului, dar nu iese mult în evidență. Cum e Casemiro, de exemplu.

Noi am vorbit cu nea Gigi și chiar nu vreau să spun.... lucrurile stau în felul următor: Marco s-a simțit foarte bine, a avut cele mai bune condiții, nu regretăm acest pas făcut. Viața merge înainte. Le doresc ce e mai bine pentru ei în campionat, să își îndeplinească obiectivele. Noi mergem mai departe și sper să-l regrete", a spus Cristi Dulca, la Digisport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!